Πολιτικη

Μπούζα: Παραπλάνηση του κλάδου του τουρισμού από την Περιφέρεια

Η Περιφερειακή Σύμβουλος Αντωνία Μπούζα, δήλωσε πως υπάρχει παραπλάνηση του κλάδου του τουρισμού από την Περιφέρεια Πελοποννήσου.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 

ΠΑΡΑΠΛΑΝΗΣΗ ΤΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΚΛΑΔΟΥ ΤΟΥ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΑΠΌ ΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ

Η υπευθυνότητα και η αγωνία για την πορεία του τουρισμού, οδήγησε την Περιφερειακή Παράταξη ΝΕΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ, να υπερψηφίσει στο Περιφερειακό Συμβούλιο της 1-6-2020, παρά τις ανακρίβειες , την προχειρότητα, την ένδεια επιχειρηματολογίας, την ισοπέδωση και απαξίωση του σπουδαίου ρόλου του τουρισμού στην εθνική  οικονομία, μία πρόταση για εκπαιδευτικά σεμινάρια των επαγγελματιών του τουρισμού, σχετικά με τα υγειονομικά πρωτόκολλα.

Σήμερα (2-6-2020), είδαμε πως  ξεκίνησε όμως και η άμεση ενημέρωση των ξενοδοχείων της Χώρας, από το Ξ.Ε.Ελλάδος  μέσω  ειδικής πλατφόρμας . 

Προβλέπεται, κάθε ξενοδοχείο που θα λειτουργήσει, να λαμβάνει το διαμορφωμένο υγειονομικό πρωτόκολλο που αντιστοιχεί στις προδιαγραφές του και στις υπηρεσίες που παρέχει.

Όπως έγινε γνωστό για τα μέλη του Ξ.Ε.Ε, θα υπάρχει άμεση και αυτοματοποιημένη πρόσβαση, όταν απαιτείται τυχόν επικαιροποίηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων.

Θα αναρτηθεί και σχετικό εκπαιδευτικό υλικό στην πλατφόρμα για το προσωπικό, που θα παραχθεί με ευθύνη πάντοτε του ΕΟΔΥ και του Υπουργείο Τουρισμού.

Θα λαμβάνουν φυσικά ΔΩΡΕΑΝ και την αναγκαία πιστοποίηση για να μπορούν να λειτουργήσουν στην ανταγωνιστική τουριστική αγορά.

-Ερχόμαστε τώρα στην παραπλανητική για το Περιφερειακό Συμβούλιο εισήγηση τη Περιφερειακής Αρχής, που οδήγησε σε λήψη απόφασης, η οποία με όσα είδαν σήμερα το φως της δημοσιότητας, ελέγχεται για τη νομιμότητά της.

-Βασικά ήρθε λανθασμένα ως τροποποίηση του Προγράμματος Τουριστικής Προβολής, χωρίς να έχει προηγηθεί καν, συνεδρίαση του άτυπου συμβουλίου τουρισμού της Περιφέρειας.

-Έπειτα αναφέρθηκε πως αγωνιούν οι ξενοδόχοι και για το λόγο αυτό επιβάλλεται να στηριχθούν, χωρίς να γίνεται αναφορά στην ήδη έτοιμη πλατφόρμα του Ξ.Ε. Ελλάδος, που έχει αναλάβει την ευθύνη όλων των ξενοδοχείων.

Ακολούθησε η απόλυτη ασάφεια της εισήγησης, σχετικά με : 

-Ποίοι θα κάνουν τα σεμινάρια; Με ποία διαδικασία θα επιλεγούν;

-Υπήρξε συνεργασία και συμφωνία με τους φορείς του τουρισμού για την επιλογή εξειδικευμένων εκπαιδευτών;

-Βάσει ποίων προδιαγραφών θα γίνει ανάληψη της επιμόρφωσης; 

-Ποία είναι η ομάδα έργου που ανεφέρθη στο Π.Σ.,  με ποία διαδικασία ανεδείχθη και πως θα πληρωθεί; 

-Οι πιστοποιήσεις θα  δίδονται χωρίς κάποιο αντάλλαγμα των συμμετεχόντων; 

-Οι συνδικαλιστικοί φορείς των λοιπών επαγγελματιών του τουρισμού, γιατί δεν είχαν ενημερωθεί; 

-Βάσει ποίου σχεδιασμού θα ενημερωθούν για να συμμετάσχουν τα μη κύρια ξενοδοχειακά καταλύματα , μεταφορείς, εστίαση  κλπ; 

-Τα οικεία Επιμελητήρια μήπως έχουν ήδη αναλάβει πρωτοβουλίες επιμόρφωσης των μελών τους ανά κλάδο; Υπάρχει σχετική γνώση επί αυτού; 

-Με το ποσό των 200.000 ευρώ, καλύπτονται οι ανάγκες όλου του κλάδου του τουρισμού σε όλη την Πελοπόννησο; Θα ισχύσει αναλογικότητα συμμετοχής ανά Περιφ.Ενότητα και ποίος θα κάνει την επιλογή; 

-Οι υπηρεσιακές δομές των Διευθύνσεων Υγείας της Περιφέρειας που αναφέρθηκαν, δεν χρειάζονται φυσικά  για την ενεργοποίησή τους και για τυχόν ενημερωτικά σεμινάρια, κανένα ιδιαίτερο σχεδιασμό ή κόστος για να προσφέρουν τις Υπηρεσίες τους, παρά μόνον τη βούληση της Περιφερειακής Αρχής.

Που θα κατευθυνθούν λοιπόν  τα 200.000 ευρώ ;

Οι απαντήσεις στις ερωτήσεις παρακαλώ να απαντηθούν αυτήν τη φορά , διότι και σαφείς είναι και συγκεκριμένες .

Κατόπιν των ανωτέρω, διαφαίνεται πως υπερψηφίστηκε μία πρόταση της Περιφερειακής Αρχής,  για διάθεση ποσού  200.000 ευρώ, με πολλά θολά σημεία. 

-Επειδή ήδη η καθυστέρηση των ενεργειών είναι μεγάλη και καμία ετοιμότητα στην πρόταση δεν διεφάνη και το 20ήμερο όπου πρέπει να έχει περατωθεί αυτή η διαδικασία δεν επαρκεί για την εξεύρεση  επιμορφωτών με σύννομες διαδικασίες, την ενημέρωση των ενδιαφερομένων, την πιστοποίηση των επιχειρήσεων  κλπ και επειδή υπάρχει ο φόβος αυτά τα 200.000 ευρώ να κατευθυνθούν αλλού, καλώ τον κ. Περιφερειάρχη Πελοποννήσου να αναλάβει πρωτοβουλία και να μη θεωρεί «τυπικές» τις ανησυχίες.  

Προκειμένου λοιπόν ή να γίνει σωστά το έργο που ψήφισε το Περιφερειακό Συμβούλιο ή εν τέλει να αποσύρει τη δική του εμπλοκή, ας μελετηθεί αν υπάρχει δυνατότητα τα χρήματα αυτά, με  σύννομο τρόπο  να δοθούν απ΄ευθείας  στους φορείς του τουρισμού που ξέρουν και μπορούν να διαχειριστούν την επείγουσα αυτή υπόθεση, χωρίς τις εμφανείς υστερήσεις της Περιφερειακής Αρχής.

Ότι και να αποφασίσει η Περιφερειακή Αρχή όμως, υποχρεούται να  δώσει σαφείς και ξεκάθαρες απαντήσεις  στα ερωτήματα που τέθηκαν παραπάνω, στο Περιφερειακό Συμβούλιο και να γνωρίζει πως η Νέα Πελοπόννησος θα είναι πάντα παρούσα στην υπεράσπιση των συμφερόντων του κλάδου του τουρισμού και θα παρακολουθεί τη διαφανή διαχείριση των χρηματικών πόρων. 

 

Υ.Γ. Επειδή ακούσαμε και το καινοφανές στη συνεδρίαση από τα χείλη της υπευθύνου του τουρισμού περί «σύγχρονης» και «ασύγχρονης» εκπαίδευσης, καλό θα είναι  ο κ.Περιφερειάρχης να δώσει περαιτέρω εξηγήσεις , διότι μειδιά η κοινωνία. 

 

ΑΝΤΩΝΙΑ ΜΠΟΥΖΑ 

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ

ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ ΝΕΑΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ

Πρώην Αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.