Πολιτικη

"Να επανατοποθετήσουμε την Τρίπολη στο εθνικό και διεθνές γίγνεσθαι"

Ολη η ομιλία του δημάρχου Τρίπολης, Κώστα Τζιούμη.

Την Πρόεδρο της Επιτροπής «Ελλάδα 2021», κυρία Γιάννα Αγγελοπούλου, υποδέχτηκε την Πέμπτη (18/6/2020) η πόλη της Τρίπολης.

Στο παλαιό Δημαρχείο, πραγματοποιήθηκε συνάντηση με φορείς, για την ανταλλαγή απόψεων, αναφορικά με τον προγραμματισμό δράσεων και εκδηλώσεων για το 2021, όταν και θα συμπληρωθούν 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση του 1821.

Ο Δήμαρχος Τρίπολης κ. Κώστας Τζιούμης, κατά την τοποθέτησή του, υπογράμμισε την προσφορά της πόλης στον Ιερό Αγώνα του ’21 και απευθυνόμενος προς την Πρόεδρο της Επιτροπής «Ελλάδα 2021» αναφέρθηκε σε ποικιλία δράσεων που κάλλιστα θα μπορούσαν να υλοποιηθούν στον Δήμο Τρίπολης, όπως «συνέδρια, εκθέσεις, εκδόσεις, θεατρικά δρώμενα, ψηφιακό μουσείο του Αγώνα, Δημοτική Πινακοθήκη και ηχογράφηση μουσικής σύνθεσης για το «Έπος της Τριπολιτσάς», ανάδειξη ιστορικών σημείων, χωρική ανασυγκρότηση της πόλης και των χωριών μας».

Επίσης, ο Δήμαρχος έκανε ειδική αναφορά στη συνεργασία με τους Απόδημους Αρκάδες, παρουσία του αρμοδίου Υφυπουργού Εξωτερικών κ. Κώστα Βλάση.

Κυρία Πρόεδρε, κα Αγγελοπούλου…

Ο Δήμος Τρίπολης σας υποδέχεται με τα καλύτερα των αισθημάτων, σας καλωσορίζει με ανυπόκριτη χαρά και σας διαβεβαιώνει ότι πιστεύει ανεπιφύλακτα πως η «ΕΛΛΑΔΑ 2021» - με την έμπειρη καθοδήγησή σας και υπό την στιβαρή προεδρία σας – θα πετύχει  απόλυτα και όλους  τους στόχους της. Στόχους που, μέσω της κυβέρνησης, της έχει αναθέσει ο ελληνικός λαός. Του λαού αυτού τμήμα είναι οι δημότες, τους οποίους έχω την τιμή να εκπροσωπώ και των οποίων οι επιθυμίες, οι προσδοκίες και τα ευγενικά «θέλω» για τα διακοσιάχρονα της Εθνικής Παλιγγενεσίας είναι, θαρρώ, ίδια με αυτά των συνελλήνων όπου γης. Γι´ αυτό και με προθυμία και με ενθουσιασμό θα συνεργαστούμε μαζί σας, θα συμβάλουμε με όλες τις δυνάμεις μας, στην επίτευξη του κοινού σκοπού.

Η Τρίπολη, λίκνο της Επανάστασης και θεμέλιο της ελευθερίας, έχει συνείδηση της προσφοράς της στον ιερό αγώνα, την έχει αποτιμήσει, όπως την έχει αποτιμήσει και η Ιστορία, την αναθυμάται και την τιμά πρεπόντως, χωρίς εγωισμούς και αλαζονείες.

Είμαστε έτοιμοι, λοιπόν και για τον (ξεχωριστό) εορτασμό των διακοσίων χρόνων από το 1821.

Τις προτάσεις μας, τον προγραμματισμό μας, τον  γνωρίζετε ήδη σε γενικές γραμμές.

Έγκαιρα έχουμε υποβάλλει προτάσεις στην πλατφόρμα της επιτροπής «Ελλάδα 2021» και προσβλέπουμε στην έμπρακτη στήριξή της για την υλοποίησή τους .

Ενδεικτικά αναφέρω μια ποικιλία δράσεων όπως συνέδρια, εκθέσεις, εκδόσεις, θεατρικά δρώμενα, ψηφιακό μουσείο του Αγώνα, Δημοτική Πινακοθήκη και ηχογράφηση μουσικής σύνθεσης για το «Έπος της Τριπολιτσάς», ανάδειξη ιστορικών σημείων, χωρική ανασυγκρότηση της πόλης και των χωριών μας.

Φιλοδοξούμε, έτσι και με τα παραπάνω, ν’ αναβαθμίσουμε το όνομα του Δήμου μας και να επανατοποθετήσουμε την Τρίπολη στο εθνικό και – γιατί όχι – στο  διεθνές γίγνεσθαι.

Με την βοήθειά σας και με τον πρέποντα συντονισμό θα θυμηθούμε, θα αναστοχαστούμε, θα μνημονεύσουμε και θα στεφανώσουμε, θα τιμήσουμε ένα μοναδικό, ένα αλυτρωτικό γεγονός του παρελθόντος, κοιτάζοντας όμως και αποβλέποντας στο μέλλον.

Ο Κολοκοτρώνης, ο Νικηταράς, ο Πλαπούτας και οι άλλοι ήρωες του έπους της Ντροπολιτσάς έκαναν ό,τι έπρεπε και ό,τι ζητούσε εκείνη η ιστορική στιγμή, το 1821.

Εσείς, εμείς, όλοι οι Έλληνες, οφείλουμε να κάνουμε και θα κάνουμε ότι απαιτεί το 2021. Μας καίνε τα προβλήματα του σήμερα, μας  θερμαίνει η επιθυμία για την Τρίπολη του αύριο. Την Τρίπολη της καινοτομίας, της επιχειρηματικότητας, της προόδου και της προκοπής, του σεβασμού προς το παρελθόν αλλά και της προσαρμογής στο παρόν και της δημιουργικής πορείας στο μέλλον.

Γι΄αυτό ακριβώς συνεργαζόμαστε και επικοινωνούμε, με κάθε τρόπο, με την Περιφέρεια, με την Πολιτεία, με την δυναμική και πάντα φιλογενή Ομογένεια, με τους ξενιτεμένους Αρκάδες, με τους οποίους μάλιστα, κατ´ ευτυχή συγκυρία, μας συνδέει συμπολίτης υφυπουργός – συνεργαζόμαστε με κάθε φορέα που θέτει και υποχρεούται ή μπορεί να βοηθήσει σχετικά. Ένας τέτοιος φορέας είναι ο «ΕΛΛΑΔΑ 2021», ένα τέτοιο πρόσωπο είναι η ΓΙΑΝΝΑ ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΥ, ακριβή νύμφη της Αρκαδίας, στην οποία προσβλέπουμε, από την οποία περιμένουμε, στης  οποίας το πλευρό είμαστε δυναμικά και ευέλπιδες.

Και πάλι καλωσορίσατε...

Videos

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.