Πολιτικη

"Πάει" για νέο αρχηγό η "Τρίπολη- Πρωτεύουσα του Μοριά"

Η μη διεξαγωγή Δημοτικών Συμβουλίων "δια ζώσης" έχει παραπέμψει την εκλογή νέου επικεφαλής στις.."καλένδες".

Ο πρόωρος θάνατος του ιδρυτή και επικεφαλής της Δημοτικής παράταξης, Δημήτρη Παυλή, κατέστησε επιτακτική την ανάγκη αντικατάστασής του, τόσο ως προς τη θέση του Δημοτικού Συμβούλου που κατείχε όσο και ως προς τη θέση του επικεφαλής της παράταξης.

Ο "Κλεισθένης", δηλαδή το νομοθετικό πλαίσιο που διέπει τη λειτουργία της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, προβλέπει πως ο νέος επικεφαλής θα πρέπει να εκλεγεί από την πλειοψηφία των Δημοτικών Συμβούλων της παράταξης "Τρίπολη- Πρωτεύουσα του Μοριά".

Οι σύμβουλοι αυτοί είναι ο κ. Σωτήρης Παπαδημητρίου, ο κ. Θεόδωρος Καραλής, η κ. Θεοδώρα Μπρακουμάτσου, ο κ. Γεώργιος Καρώνης και ο κ. Νικόλαος Γεωργανόπουλος.

Μετά την προβλεπόμενη από το νόμο διαδικασία αντικατάστασης του εκλιπόντος- η οποία ολοκληρώθηκε στις 15 Ιουνίου 2020 με τη σχετική ορκωμοσία, τη θέση ανέλαβε ο κ. Παναγιώτης Καμπυλαυκάς, ως πρώτος επιλαχών.

Συνεπώς, ο όποιος υποψήφιος για την ηγεσία της παράταξης, θα πρέπει να λάβει τέσσερις (4) τουλάχιστον ψήφους. Είθισται, βέβαια, σ' αυτές τις περιπτώσεις, να γίνονται πρώτα οι.."εσωτερικές" διαπραγματεύσεις και μετά η "επίσημη" διαδικασία, με ομόφωνη απόφαση. 

Αυτή τη στιγμή, όμως, φαίνεται πως υπάρχουν αρκετοί "μνηστήρες" της θέσης και, πάντως, σίγουρα περισσότεροι του ενός. Για να είμαστε, φυσικά, ακριβείς, θα πρέπει να σημειώσουμε πως, εδώ και καιρό, το ρόλο του "ηγέτη" της παράταξης έχει αναλάβει ο κ. Σωτήρης Παπαδημητρίου.

Και μια.."αβλεψία"..

Η, μέχρι πρότινος, τουλάχιστον, διατήρηση του ονόματος του εκλιπόντος- σε συνδυασμό με την ονομασία της παράταξης- στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, δεν γνωρίζουμε σε τι εξυπηρετεί. Στην πραγματικότητα, δεν περιποιεί "τιμή" για τον θανόντα, αν αυτή είναι η πρόθεση των διαχειριστών. Το ακριβώς αντίθετο, μάλιστα, αν σκεφθεί κανείς κάποιες εφαρμογές, κυρίως στο facebook, που αναφέρουν, για παράδειγμα, ο χρήστης "τάδε" βρίσκεται στο "δείνα" σημείο..

Σίγουρα, πρόχειρη, αδέξια και άκομψη η "αντιμετώπιση" του εκλιπόντος μετά θάνατον..

 

 

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.