Πολιτικη

Βλάσης-Κυριάκος για τη διάδοση της ελληνικής γλώσσας

Ο Αρκάς υφυπουργός Εξωτερικών, μαζί με τον πρωθυπουργό, συνομίλησε με μαθητές απ' όλο τον  κόσμο που διδάσκονται την ελληνική γλώσσα.

Σημαντική συνδρομή στην επίτευξη αυτής της πρωτοβουλίας αποτέλεσε η δημιουργία της πλατφόρμας  «staellinika.com» από το Ιδρυμα Σταύρος Νιάρχος με τον Κώστα Βλάση σε ανάρτησή του να συγχαίρει τους δημιουργούς.

Συγκεκριμένα έγραψε: 

"Με τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη συζητώντας με μαθητές και δασκάλους από 16 σχολεία που βρίσκονται σε κάθε γωνιά του κόσμου: Από το Μπουένος Άιρες της Αργεντινής ως το Λος Άντζελες των ΗΠΑ και το Βανκούβερ του Καναδά, και από την Ευρώπη και τα κοντινά μας Βαλκάνια ως την Κινσάσα του Κονγκό και τη μακρινή Αυστραλία.

Ήταν πραγματικά συγκινητική η «δίψα» των παιδιών για την ελληνική γλώσσα και τον ελληνικό πολιτισμό. Η ελληνική γλώσσα αποτελεί βασικό κομμάτι της εθνικής μας ταυτότητας και θα κάνουμε ο,τι περνά από το χέρι μας για να τη διαφυλάξουμε και να την προωθήσουμε στα πέρατα της γης! 

Η πλατφόρμα «staellinika.com» μπορεί να βοηθήσει και ευχαριστούμε το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος για την δωρεά."

 

Στο δελτίο Τύπου που εξέδωσε το γραφείο του κ. Βλάση αναφέρεται: Τηλεδιάσκεψη πραγματοποίησαν χθες ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, και ο Υφυπουργός Εξωτερικών αρμόδιος για τον Απόδημο Ελληνισμό, Κώστας Βλάσης, για την πλατφόρμα εκμάθησης της ελληνικής γλώσσας «staellinika.com». 

Στην τηλεδιάσκεψη συμμετείχαν μαθητές και δάσκαλοι από 16 σχολεία που βρίσκονται σε κάθε γωνιά του κόσμου: Από το Μπουένος Άιρες της Αργεντινής ως το Λος Άντζελες των ΗΠΑ και το Βανκούβερ του Καναδά, και από την Ευρώπη και τα κοντινά μας Βαλκάνια ως την Κινσάσα του Κονγκό και τη μακρινή Αυστραλία.

Η πλατφόρμα είναι το αποτέλεσμα της συνεργασίας της Γενικής Γραμματείας Απόδημου Ελληνισμού του Υπουργείου με το Κέντρο Ελληνικών Σπουδών του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος στο Πανεπιστήμιο Simon Fraser στο Βανκούβερ του Καναδά και δημιουργήθηκε με αποκλειστική δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος. Στην τηλεδιάσκεψη συμμετείχαν, μεταξύ άλλων, ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής κ. Ελπιδοφόρος και ο διευθυντής του Κέντρου Ελληνικών Σπουδών του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος στο Πανεπιστήμιο Simon Fraser Δημήτρης Κράλλης, αλλά και ο Γενικός Γραμματέας Αποδήμου Ελληνισμού Ιωάννης Χρυσουλάκης.

Ο κ. Πρωθυπουργός, αφού συνεχάρη τους συντελεστές της πρωτοβουλίας αυτής, δήλωσε χαρακτηριστικά: "Είναι πάρα πολύ σημαντικό για μένα να μπορούμε να έχουμε ένα εργαλείο εκμάθησης της ελληνικής γλώσσας, το οποίο χρησιμοποιεί το διαδίκτυο, έχει δηλαδή μία ψηφιακή υποδομή, είναι εύχρηστο, πατάει πάνω στη σύγχρονη τεχνολογία, αλλά αξιοποιεί και τον πλούτο της ελληνικής ιστορίας και της ελληνικής μυθολογίας για να κάνει το μάθημα της ελληνικής γλώσσας ζωντανό και ευχάριστο, για όσους και για όσα κυρίως παιδιά θέλουν να κρατήσουν ζωντανή την επικοινωνία με την ελληνική γλώσσα."

Με τη σειρά του ο κ. Βλάσης δήλωσε: "Έχουμε ήδη καταγράψει πάνω από 11.000 εγγραφές στην πλατφόρμα σε πάνω από 100 χώρες, γεγονός που αποδεικνύει το έντονο ενδιαφέρον για την εκμάθηση της Ελληνικής Γλώσσας σε όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης και κυρίως από τα νέα παιδιά, προκειμένου να διατηρήσουν ενεργούς τους δεσμούς τους με την Πατρίδα. Δίνουμε ιδιαίτερο βάρος στην διαφύλαξη και την προώθηση της Ελληνικής Γλώσσας και στόχος μας είναι η πλατφόρμα να αποτελέσει σημείο αναφοράς για την ελληνομάθεια των Ομογενών."

Videos

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.