Πολιτικη

Μπούζα: Υστερήσεις στη διαχείριση της κρίσης στον τουρισμό

Επερώτηση για τον τουρισμό από την Περιφερειακή Σύμβουλο με τη "Νέα Πελοπόννησο", Αντωνία Μπούζα.

ΝΕΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ-ΜΕΣΣΗΝΙΑ                  Καλαμάτα 23 Ιουνίου 2020

ΠΡΟΣ:1) ΠΡΟΕΔΡΟ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΥ 

ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ

κ.Εμμανουήλ ΣΚΑΝΤΖΟ

2)ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΥ 

ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΠΕΛ-ΝΗΣΟΥ

 

ΕΠΕΡΩΤΗΣΗ

Της Περιφερειακής Συμβούλου Πελοποννήσου ΑΝΤΩΝΙΑΣ ΜΠΟΥΖΑ

ΘΕΜΑ: Υστερήσεις της Περιφερειακής Αρχής Πελοποννήσου στη διαχείριση της κρίσης στον τουρισμό                                                                        

1)Με πρωτοφανή καθυστέρηση έναντι της λοιπής Χώρας, μιας και ο Ιούνιος φτάνει στο τέλος του, κινείται η Περιφέρεια Πελοποννήσου στο ζήτημα του τουρισμού.

Δεν έχει αναληφθεί μέχρι σήμερα καμία πρωτοβουλία ή δράση για την ουσιαστική στήριξη των επαγγελματιών του τουριστικού κλάδου στην Πελοπόννησο, ιδιαίτερα των μικρομεσαίων επιχειρηματιών που πλήττονται βάναυσα από τις επικρατούσες συνθήκες.

Τα πολυδάπανα υγειονομικά πρωτόκολλα σέρνονται, δεν έχουν ξεκινήσει ακόμη, ενώ στις άλλες Περιφέρειες έχουν σχεδόν τελειώσει και από πληροφόρηση που έχουμε θα ξεκινήσουν σήμερα, μόνο όμως σε συγκεκριμένες  ομάδες του τουριστικού κλάδου, ενώ οι λοιπές ομάδες έπονται. Ήδη ακούστηκαν ψίθυροι δυσαρέσκειας διότι σε κάποιες περιπτώσεις επιχειρηματίες, συνάντησαν δυσκολίες που δεν επέτρεψαν  καν την ενημέρωση περί των πρωτοκόλλων ενημέρωσης.

Το δημόσιο χρήμα ως φαίνεται, δεν απασχολεί τη διοίκηση της Περιφέρειας , γι αυτό  άλλωστε επέλεξαν μία πανάκριβη δράση όταν άλλες Περιφέρειες με πολύ υψηλά στάνταρς, συνεργάστηκαν με Πανεπιστημιακά Ιδρύματα  της Ελλάδος με πολύ μικρό ή χωρίς κόστος. Η υλοποίηση της αμφιλεγόμενης δράσης ,γίνεται με τη συνδρομή Επιμελητηρίων που προσπαθούν να ενημερώσουν τα μέλη τους, για το συγκεκριμένο  πρότζεκτ.

Ερωτώ σχετικά :

α.Με δεδομένο ότι ο μήνας Ιούνιος τελειώνει, σήμερα ξεκινάει η δράση και ύστερα από έρευνα, πληροφορήθηκα πως πληθώρα επαγγελματιών του τουρισμού, δηλώνουν άγνοια περί της χρυσοπληρωμένης διαδικασίας της Περιφέρειας για τα υγειονομικά πρωτόκολλα, παρακαλώ όπως με ενημερώσετε , πόσοι εκδήλωσαν ενδιαφέρον και από ποίες Περιφ.Ενότητες συμμετοχής στη διαδικασία από την πλευρά των κύριων ξενοδοχειακών καταλυμάτων και πόσοι από την πλευρά των ενοικιαζομένων δωματίων, δηλ. κλάδου που αφορά την φιλοξενία.

β.Στους επαγγελματίες ταξί και λοιπούς μεταφορείς, παραδόξως επελέγη η ενημέρωσή τους  πολύ αργότερα, αν και είναι ο κλάδος ενεργός συνεχώς και με κινδύνους σχετικά με την εξάπλωση του covid19 και δεν έχει γίνει μέχρι τώρα καμία επίσημη ενημέρωση του κλάδου, παρά μόνο έγιναν κάποιες τύποις συναντήσεις που αφορούν την διανομή μασκών…τέλος Ιουνίου!! Φυσικά με πρωτοφανή καθυστέρηση εξελίσσεται  και αυτή η πρωτοβουλία. 

Για να τύχουν μάλιστα  της διανομής των μασκών, πρέπει να αιτηθούν αυτό, σε σχετική πλατφόρμα .Η πλατφόρμα αιτήσεως έχει κάποια σχέση με την πλατφόρμα εκπαίδευσης προκειμένου να προσμετρηθούν στην εκπαίδευση ; 

γ.Για τη διάχυση της ενημέρωσης, για την εκπαίδευση στα ανωτέρω πρωτόκολλα καλώς συμβάλλουν τα Επιμελητήρια. Η Περιφέρεια θεωρεί πως από την ιστοσελίδα της Περιφέρειας με την ανύπαρκτη επισκεψιμότητα, λόγω υπερπροβολής προσώπων, μπορούν να ενημερωθούν οι αγωνιούντες επαγγελματίες; Ως διαπίστωσή μου λίγες ώρες πριν την έναρξη της διαδικασίας, έχω μόνο τις κινήσεις μόνο κάποιων Επιμελητηρίων και μεγάλη άγνοια των αναφερόμενων κλάδων του τουριστικού κλάδου.

δ.Μετέχουν στο σχεδιασμό σας όλες οι Περιφερειακές Ενότητες ; 

ε.Ακολουθεί τον σχεδιασμό σας η Αργολίδα ή τρέχει εκεί άλλη διαδικασία; 

2)Επί της γενικής εικόνας του τουρισμού στην Περιφέρεια Πελοποννήσου , 

α) παρακαλώ όπως ενημερωθώ και μέσω εμού το Σώμα, για τις μέχρι σήμερα ενέργειές σας προκειμένου να στηριχθεί ο εισερχόμενος τουρισμός , όχι αορίστως και φιλολογικώς, αλλά ουσιαστικώς  και με περιγραφή των δράσεών σας.

β)Οι επίσημες αναφορές σας περί του εσωτερικού τουρισμού , σε ποία πρωτοβουλία της Περιφέρειας Πελοποννήσου εδράζονται αν όχι στη συνήθη μετακίνηση των κατοίκων του λεκανοπεδίου ; 

γ)Να δοθεί η  πραγματική πληροφόρηση ( οφείλετε να έχετε) για τις αφίξεις αεροσκαφών που προγραμματίζονται στον Αερολιμένα Καλαμάτας αυτή την περίοδο και να ενημερώσετε το Σώμα  για τις δικές σας εξειδικευμένες  πρωτοβουλίες, σχετικά με το θέμα αυτό .

 

(Δελτίο Τύπου)

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.