Πολιτικη

ΑΚΚΕΛ: Δεν υπάρχουν 7000€ για όλους τους αγρότες...

...και τα δάνεια ως 25.000€ είναι ψέμα, αναφέρει μεταξύ άλλων η ανακοίνωση του Αγροτικού Κτηνοτροφικού Κόμματος Ελλάδος.

Το Αγροτικό και Κτηνοτροφικό Κόμμα Ελλάδας (ΑΚΚΕΛ) καλεί τους γνωστούς άγνωστους να αφήσουν επιτέλους τα ψέματα. Ας πάψει ο κ. Βορίδης να παριστάνει τον αγρότη σπέρνοντας ψεύτικες υποσχέσεις στον αγροτικό κόσμο. Η αλήθεια είναι πως δεν υπάρχουν 7.000€, ούτε 5.000€, ούτε 50.000€ ευρωπαϊκά ποσά ως αποζημίωση για τον κορωνοϊό. 

Μην κοροϊδευόμαστε είναι ΜΕΧΡΙ 7000€ και το ποσό δεν μπορεί να υπερβεί το 2% του προγράμματος αγροτικής ανάπτυξης. Άρα για την Ελλάδα το ποσό αυτό αντιστοιχεί σε 97,777,776 €. Αν τώρα διαιρέσουμε το ποσό αυτό με τις 650.000 (περίπου ) αγροτικές εκμεταλλεύσεις, ο κάθε αγρότης θα πρέπει να πάρει το τεράστιο ποσό των 150€ !!! Αυτή είναι η μοναδική μα και σκληρή αλήθεια κ. Βορίδη.

Θα μπορούσαν φυσικά να μην ενισχυθούν όλοι οι κλάδοι του Πρωτογενούς τομέα αλλά στοχευμένα αυτοί που δέχθηκαν το μεγαλύτερο πλήγμα από τον κορωνοϊό. 

Στη γειτονική Βουλγαρία για παράδειγμα η ΥΠΑΑΤ Τάνεβα έχει ήδη αποφασίσει το πώς θα μοιραστούν τα χρήματα από το 2% του ΠΑΑ: Βοοειδή 53 λέβα, βουβάλια 63 λέβα, πρόβατα 10 λέβα, κυψέλη μελισσών 5 λέβα καθώς και οι χοίροι και τα κοτόπουλα, όπως και οι παραγωγοί κηπευτικών. Αυτά φυσικά συμβαίνουν στις σοβαρές χώρες που έχουν σχέδιο για τον πρωτογενή τομέα και η υπουργός τους ενδιαφέρεται πραγματικά και δεν αισθάνεται σαν φαντάρος σε δυσμενή μετάθεση. Στην γειτονική Ελλάδα βγάζουμε ανακοινώσεις καλλιεργώντας ψεύτικες ελπίδες.

Επίσης ψέμα είναι και οι μικροχρηματοδοτήσεις - δάνεια μέχρι 25.000€. Είναι το 25% επί του τζίρου κάθε εκμετάλλευσης. Φανταστείτε ότι το 80% του αγροτικού κόσμου δηλώνει εισοδήματα κάτω από 5000€ άρα το 80% δικαιούται ανώτατο δάνειο κάτω από 1250€ και αυτό αν φυσικά δεν χρωστάνε στις τράπεζες. 

Κραυγάζουν πώς δεν χρειάζεται ασφαλιστική ενημερότητα, δεν μας λένε όμως ότι πρέπει να έχεις τραπεζική ενημερότητα, δηλαδή με απλά λόγια να μην χρωστάς....

Ψέμα στο ψέμα ροκανίζουν σαν τα τρωκτικά τον χρόνο.

(Δελτίο Τύπου)

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.