Πολιτικη

Νίκας: Δεν είμαι... κυβερνητικός εκπρόσωπος!

Συνέντευξη τύπου του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου, Παναγιώτη Νίκα στην Τρίπολη.

Τα αποτελέσματα της συνάντησης του με τον Πρωθυπουργό της χώρας, Κυριάκο Μητσοτάκη, η οποία έγινε την Τετάρτη 24 Ιουνίου 2020, περιέγραψε την Πέμπτη, 25 Ιουνίου, ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου.

Όπως δήλωσε, δεν είναι ο ίδιος "κυβερνητικός εκπρόσωπος" για ν' ανακοινώσει τι ακριβώς θα κάνει η Κυβέρνηση σε μια σειρά θεμάτων που έθεσε στον κ. Μητσοτάκη.

Επί του παρόντος, ο κ. Νίκας "περιορίστηκε" στο να ενημερώσει τους πολίτες της Πελοποννήσου, μέσω των τοπικών ΜΜΕ, για όσα έθεσε ως "φλέγοντα ζητήματα" στον κ. Μητσοτάκη. Το σχετικό " υπόμνημα" τέθηκε στη διάθεση των δημοσιογράφων.

Μεταξύ άλλων, ο κ. Νίκας αναφέρθηκε στο ζήτημα των απορριμμάτων, η επίλυση του οποίου καθυστέρησε λόγω πανδημίας όπως είπε, ξεκαθαρίζοντας παράλληλα πως επιδίωξη του είναι να ξεκινήσει η κεντρική διαχείριση στα τέλη του έτους.

"Το επίπεδο υγείας στην Περιφέρεια είναι κάτω του μετρίου!" 

"Εντυπωσιακή" ήταν η αναφορά του κ. Νίκα τόσο στο θέμα της δημόσιας υγείας όσο και σ' αυτό των αθλητικών υποδομών. Ουσιαστικά, περιέγραψε την κατάσταση και στους δύο τομείς ως "πολύ κακή", καθώς η Περιφέρεια, όπως τόνισε, δεν έχει ούτε νοσοκομείο αναφοράς ούτε ένα αθλητικό έργο "περιωπής".

Τέλος, ο κ. Νίκας αναφέρθηκε στην αναδιοργάνωση της στέγασης των υπηρεσιών, σε περιβαλλοντικά ζητήματα- όπως η λίμνη Τάκα και ο ποταμός Ευρώτας.

Το "σχόλιο" μας: Ορισμένως, ο κ. Νίκας εμφανίστηκε, για πρώτη ίσως φορά, τόσο "διεκδικητικός" απέναντι στην κυβέρνηση, όσον αφορά την ενίσχυση της τελευταίας απέναντι στην Περιφέρεια αλλά και την υλοποίηση συγκεκριμένων προεκλογικών δεσμεύσεων. 

Πολύ σημαντική όντως και η τιμή στην Πελοπόννησο μέσω της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης, όπου θα υπάρχει αποκλειστικά αναφορά και παρουσίαση που θα σχετίζεται με τον ρόλο της περιοχής μας στην Επανάσταση του 1821.

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.