Πολιτικη

Τατούλης σε Γόντικα: Προσπαθείτε να στηρίξετε τον κ.Νίκα "πετώντας την μπάλα"...

Απάντηση Πέτρου Τατούλη στον επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης Νίκο Γόντικα. 

Τη χρονική στιγμή που στην Περιφέρεια Πελοποννήσου υπάρχουν πολύ σοβαρές καθυστερήσεις και αρνητικές εξελίξεις σε θέματα που αφορούν άμεσα τα συμφέροντα των πολιτών και την προοπτική ανάπτυξης του τόπου μας και ενώ η κυβέρνηση κωφεύει και η Περιφερειακή Αρχή του κ.Νίκα είναι εντελώς απούσα, ο κ.Γόντικας …θυμήθηκε την Αναπτυξιακή Εταιρεία «Πελοπόννησος Α.Ε.»

Τη χρονική στιγμή που η ανεργία καλπάζει, που δεν έχουν ανοίξει ακόμα ούτε το 50% των ξενοδοχείων και των καταλυμάτων, που οι αγρότες μας έχουν υποστεί τεράστιο οικονομικό πλήγμα, που η παραβατικότητα έχει ξεπεράσει κάθε όριο σε συγκεκριμένες περιοχές, που η έλευση του φυσικού αερίου είναι περισσότερο επισφαλής από ποτέ, που η Πελοπόννησος κινδυνεύει να γεμίσει σκουπίδια και που ο κ.Νίκας έχει επιδείξει την αυταρχική πολιτική πρακτική του απαξιώνοντας τα Συλλογικά Όργανα της Περιφέρειας, ο κ.Γόντικας ως εκπρόσωπος του ΚΚΕ στο Περιφερειακό Συμβούλιο αντί να ασκήσει σκληρή κριτική στον «εκλεκτό» του κ.Μητσοτάκη, τον «επιπλήττει» απλά… γιατί δήθεν συγκαλύπτει τις «αμαρτίες» του κ.Τατούλη.

Τη χρονική στιγμή που η παράταξη μας καθημερινά αποκαλύπτει στους πολίτες τον αυταρχισμό και τον αδιαφανή τρόπο διοίκησης του κ.Νίκα, εμφανίζεται «το δεκανίκι του» προσπαθώντας να δημιουργήσει εντυπώσεις και αποκαλύπτει… δήθεν οικονομικά στοιχεία της Αναπτυξιακής Εταιρείας «Πελοπόννησος Α.Ε.», συνεχίζοντας την γκεμπελίστικη νοοτροπία του με στόχο να σπιλώσει και να συκοφαντήσει για μία ακόμα φορά τον Πέτρο Τατούλη και την παράταξη της «Νέας Πελοποννήσου».

Προς αποκατάσταση της αλήθειας παραθέτουμε συγκεκριμένα στοιχεία:

Η Αναπτυξιακή Εταιρεία «Πελοπόννησος Α.Ε.» δεν είναι ιδιοκτησία ούτε του κ.Νίκα, ούτε του κ.Τατούλη. Διέπεται από συγκεκριμένο νομικό πλαίσιο, έχει εκλεγμένο Διοικητικό Συμβούλιο και η μετοχική της σύνθεση είναι 50% η Περιφέρεια Πελοποννήσου και 50% η ΠΕΔ (Περιφερειακή Ένωση Δήμων) Πελοποννήσου.

Οι ισολογισμοί της Αναπτυξιακής Εταιρείας «Πελοπόννησος Α.Ε.» έχουν δημοσιοποιηθεί σύμφωνα με τον νόμο, έχουν ελεγχθεί από αρμόδιους ορκωτούς λογιστές και έχουν εγκριθεί από την Γενική Συνέλευση της Ανώνυμης Εταιρείας καθώς και από το Διοικητικό Συμβούλιο.

Οι προγραμματικές συμβάσεις που δήθεν …αποκαλύπτει ο κ.Γόντικας, είναι αποφάσεις του Περιφερειακού Συμβουλίου, οι οποίες έχουν ελεγχθεί από όλους τους αρμόδιους ελεγκτικούς μηχανισμούς σε όλα τα στάδια υλοποίησης τους και έχουν εγκριθεί από το ελεγκτικό συνέδριο.

Οι προγραμματικές συμβάσεις έχουν αναρτηθεί και έχουν δημοσιοποιηθεί από τις αρμόδιες υπηρεσίες στο Διαύγεια όπως άλλωστε προκύπτει από τους σχετικούς ΑΔΑ (Αριθμός Διαδικτυακής Ανάρτησης). 

Ποια είναι λοιπόν η μεγάλη αποκάλυψη του κ.Γόντικα; Ποια είναι τα «κρυφά» στοιχεία που έφερε στη δημοσιότητα; Πόσο πιστεύει ότι θα συνεχίσει να κοροϊδεύει τους πολίτες;

Σε ότι αφορά τα οικονομικά στοιχεία της πενταετίας(2014-2018) τα οποία παρουσίασε ο κ.Γόντικας, είναι στοιχεία τα οποία δικαιώνουν απόλυτα την Περιφερειακή Αρχή του Πέτρου Τατούλη, με δεδομένο ότι αποκαλύπτουν την αύξηση του κύκλου εργασιών της Αναπτυξιακής Εταιρείας.

Εντελώς ψευδώς και με δόλο παρουσιάζει το πόσο των 7.600.000 ευρώ ως ποσό λειτουργικών εξόδων διοίκησης και μισθών. Το ποσό αυτό αφορά το σύνολο των δαπανηθέντων χρημάτων για παροχή υπηρεσιών όλων των αναδόχων για όλα τα έργα της Περιφέρειας Πελοποννήσου καθώς και των δήμων για μία πενταετία.

Για να λυθεί …η απορία του κ.Γόντικα, οι 80.000 ευρώ της τριετίας 2011-2013 αποδεικνύουν ότι παραλάβαμε την Αναπτυξιακή Εταιρεία με πολύ χαμηλό κύκλο εργασιών και παρεχόμενων υπηρεσιών. Καταφέραμε στα επόμενα 5 χρόνια η Αναπτυξιακή «Πελοπόννησος Α.Ε.» να είναι μία υγιής Ανώνυμη Εταιρεία ΟΤΑ η οποία παρουσιάζει πλεόνασμα. Το δυναμικό της προφίλ, η τεχνογνωσία και η εμπειρία της εντάσσουν πλέον την Πελοπόννησο Α.Ε. στις πιο ισχυρές Αναπτυξιακές Εταιρίες στη Χώρα Μας. 

Κύριε Γόντικα, όσο και αν προσπαθήσετε να στηρίξετε τον κ.Νίκα «πετώντας την μπάλα στην εξέδρα» δεν θα τα καταφέρετε.

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.