Πολιτικη

Τζιούμης: "Οι απευθείας αναθέσεις δεν είναι παράνομες"

Δημοτικό Συμβούλιο Τρίπολης, Τρίτη, 30 Ιουνίου 2020, συνεδρίαση "κεκλεισμένων των θυρών".

Ο Δήμαρχος Τρίπολης και η παράταξη της πλειοψηφίας αντιμετώπισε επικρίσεις από μερίδα της αντιπολίτευσης λόγω της απευθείας ανάθεσης έργων, κατά το προηγούμενο διάστημα.

Ουσιαστικά, ο κ. Δήμαρχος κλήθηκε, γι' άλλη μια φορά, ν' απαντήσει στις κατηγορίες που προήλθαν από την πλευρά του επικεφαλής της παράταξης "Τρίπολη, αλλάζουμε τα δεδομένα", κ. Νίκου Τσιαμούλου, ο οποίος αναφέρθηκε σε "ρεκόρ απευθείας αναθέσεων" αλλά και σε "μη ισότιμη" αντιμετώπιση του ιδίου από τα τοπικά ΜΜΕ και ιδιαίτερα από την επίσημη ιστοσελίδα του Δήμου της Τρίπολης.

Ο κ. Σμυρνιώτης, παρότι είπε πως δεν θα ήθελε να ασχοληθεί με τέτοιου είδους ζητήματα επί του παρόντος, αμφισβήτησε, εμμέσως πλην σαφώς, τα στοιχεία που παρέθεσε ο Αντιδήμαρχος των Οικονομικών, κ. Τσαγκαρέλης- ο οποίος ανέφερε πόσο κόστισαν σε άλλους Δήμους έργα όπως η "ψηφιοποίηση υπηρεσιών", συγκρίνοντας τα οικονομικά δεδομένα με αυτά που ο Δήμος Τρίπολης ανακοίνωσε μέσω "Διάυγειας"-, ενώ δήλωσε "υπερήφανος" για τα έργα που έκανε ο ίδιος, επί θητείας του (2011-2014).

 

Ο Δήμαρχος Τρίπολης δήλωσε πως εάν δεν αναρτηθεί ανακοίνωση από οιαδήποτε δημοτική παράταξη στην ιστοσελίδα του Δήμου, θα θεωρηθούν "υπόλογοι" οι διαχειριστές της. Όσον αφορά τις "απευθείας αναθέσεις", ο κ. Τζιούμης, αφού δήλωσε πως είναι μια απόλυτα νόμιμη διαδικασία, ανέφερε πως οι σχετικές αποφάσεις στην αρμόδια Επιτροπή ήταν, τις περισσότερες φορές, "ομόφωνες".

 

 

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.