Πολιτικη

Θεοδωρικάκος: Πρόκληση για την Αυτοδιοίκηση το Πρόγραμμα "Αντώνης Τρίτσης"

Mεγάλη θετική πρόκληση για την Αυτοδιοίκηση χαρακτήρισε το Πρόγραμμα "Αντώνης Τρίτσης" ο υπουργός Εσωτερικών Τάκης Θεοδωρικάκος.

Ο κ. Θεοδωρικάκος τόνισε ότι το Πρόγραμμα καλείται να διαχειρισθεί έργα 2,5 δισ. ευρώ, με βασικό όρο την απόλυτη διαφάνεια και τον σεβασμό στα χρήματα των Ελλήνων πολιτών. "Στην τήρηση της διαφάνειας θέλω να ζητήσω απ’ όλους να συμβάλλεται αποφασιστικά. Είναι 2,5 δισ. αυτά τα έργα. Είναι στο χέρι μας να μπορέσουμε να τα πραγματοποιήσουμε μέσα στην τετραετία. Είναι ένας δύσκολος στόχος. Μια μεγάλη θετική πρόκληση για την Αυτοδιοίκηση α’ και β’ βαθμού. Τα χρήματα αυτά πρέπει να τα διαχειριστείτε με όρους απόλυτης διαφάνειας και σεβασμού της νομιμότητας και της χρηστής διαχείρισης των χρημάτων του ελληνικού λαού. Ξέρω ότι θα το κάνετε και ξέρετε ότι θα είμαστε δίπλα σας για να υπάρξει αυτή η απόλυτη διαφάνεια", είπε.

Κάνοντας σύντομο απολογισμό στα όσα επέτυχε τον τελευταίο χρόνο το υπουργείο Εσωτερικών, ο κ. Θεοδωρικάκος τόνισε ότι λύθηκε μια εκκρεμότητα μισού αιώνα με το νόμο που ψήφισε σύσσωμη η Βουλή –πλην μιας εξαίρεσης– που καθορίζει τον τρόπο που θα ψηφίζουν οι Έλληνες του εξωτερικού. "Υπενθυμίζω αυτό το ιστορικό επίτευγμα, γιατί πιστεύω ότι είναι μια μεγάλη ευκαιρία οι Έλληνες που βρίσκονται σε ολόκληρη την ανθρωπότητα να συμβάλουν θετικά στο να πάει μπροστά η Ελλάδα και με τη συμμετοχή τους στις επόμενες βουλευτικές εκλογές οι οποίες θα γίνουν στο τέλος της τετραετίας".

 

Διαβάστε τη συνέχεια ΕΔΩ

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.