Πολιτικη

Το επίμονο παραλήρημα Ερντογάν

Ανοιχτή όλο το 24ωρο η Αγιά Σοφιά και οι προκλήσεις στο Αιγαίο

Υψηλούς τόνους συνεχίζει να διατηρεί τόσο η Τουρκία όσο και ο ίδιος ο πρόεδρος της χώρας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν μετά την προκλητική φιέστα στην Αγιά Σοφιά όπου χθες έλαβε χώρα η πρώτη μουσουλμανική προσευχή, καθώς στο μνημείο το οποίο επί 86 ολόκληρα χρόνια λειτουργούσε ως μουσείο, μετατράπηκε σε τζαμί.

Υπενθυμίζεται ότι στις 10 Ιουλίου το Συμβούλιο της Επικρατείας, το ανώτατο διοικητικό δικαστήριο της Τουρκίας, αποδέχθηκε αίτηση διαφόρων οργανώσεων και ακύρωσε κυβερνητική απόφαση του 1934 που απέδιδε στην Αγία Σοφία το καθεστώς μουσείου. Μόλις η απόφαση αυτή δημοσιοποιήθηκε, ο πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ανακοίνωσε τη μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τζαμί, και παρά τις διεθνείς εκκλήσεις να μην προχωρήσει στο σχέδιό του, χθες Παρασκευή, πραγματοποιήθηκε στο εσωτερικό του μνημείου η πρώτη μουσουλμανική προσευχή.

Περισσότερα ΕΔΩ

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.