Πολιτικη

Στη Βουλή η διακοπή της γραμμής Τρίπολη-Γεωργίτσι Λακωνίας

Ερώτηση κατέθεσε ο επικεφαλής της Ελληνικής Λύσης.

Μέχρι τη Βουλή έφτασε, μετά από ερώτηση του Κυριάκου Βελόπουλου, η διακοπή του δρομολογίου ΚΤΕΛ Τρίπολη-Γεωργίτσι Λακωνίας. 

Το περιεχόμενο της ερώτησης είναι: 

Κύριοι, κύριοι Υπουργοί,

Λύπη και αγανάκτηση προκαλεί στους ντόπιους κατοίκους, η προσωρινή διακοπή λειτουργίας της λεωφορειακής γραμμής «Τρίπολη - Γεωργίτσι Λακωνίας» και μάλιστα, τους καλοκαιρινούς μήνες, όπου επιχειρήσεις και επαγγελματίες της άγονης αυτής γραμμής, ανέμεναν επισκέπτες, που θα συνέβαλαν στην ενίσχυση της τοπικής οικονομίας. 

Τους καλοκαιρινούς μήνες, γονείς και παππούδες, μόνιμοι κάτοικοι των ανωτέρω χωριών, περιμένουν με αγωνία την προσέλευση μελών της οικογένειάς τους, από Αθήνα. 

Οι κάτοικοι της ως άνω περιοχής, θεωρούν ότι η επαναλειτουργία της ως άνω γραμμής θα συμβάλλει στην διατήρηση της ποιότητας ζωής της τοπικής κοινωνίας, αφού, εκτός από την διευκόλυνση της επίσκεψης των συγγενικών προσώπων των κατοίκων του χωριού, θα διευκολυνθούν και οι όποιες εμπορικές συναλλαγές των ντόπιων Αρκάδων και Λακώνων, μικρές ή μεγαλύτερες, οι οποίες υπήρξαν πάντοτε άριστες.

Με δεδομένα όλα τα παραπάνω,

Ερωτώνται οι κ. κ. Υπουργοί:

Προτίθεσθε να αναστείλετε τη διακοπή λειτουργίας της λεωφορειακής γραμμής «Τρίπολη-Γεωργίτσι Λακωνίας», τόσο προς διευκόλυνση της επαφής των ντόπιων κατοίκων με τους εκτός χωριού συγγενείς τους, όσο και προς διατήρηση των οικονομικών συναλλαγών των ντόπιων μικροεπιχειρηματιών με τις γύρω περιοχές;

Ο Ερωτών Βουλευτής
ΒΕΛΟΠΟΥΛΟΣ ΚΥΡΙΑΚΟΣ

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.