Πολιτικη

"SOS" εκπέμπουν τα πολιτιστικά σωματεία της Τρίπολης!

Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Τρίπολης, Τρίτη 28 Ιουλίου 2020, στο Πνευματικό Κέντρο της πόλης.

Η μη λειτουργία των χορευτικών, κατά κύριο λόγο αλλά όχι μόνο, πολιτιστικών σωματείων της Τρίπολης από τον περασμένο Μάρτιο, έχει θέσει σε κίνδυνο την οικονομική "επιβίωσή" τους, λόγω της έλλειψης εσόδων.

Σχετικό αίτημα ενίσχυσης των σωματείων από το Δήμο, τέθηκε ενώπιον του Δημοτικού Συμβουλίου. Ωστόσο, όπως ανέφερε ο Δήμαρχος Τρίπολης, ο νόμος δεν επιτρέπει την "απευθείας" ενίσχυση των σωματείων. Μάλιστα, δήλωσε πως έθεσε το ζήτημα και σε συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής των Δήμων, χωρίς όμως να έχει παρθεί κάποια απόφαση ή να έχει αναληφθεί κάποια πρωτοβουλία. Ο κ. Τζιούμης προσέθεσε πως θα πρέπει να συμμετάσχουν τα σωματεία σε κάποιες εκδηλώσεις του Δήμου και τότε να υλοποιηθούν οι επιχορηγήσεις τους.

Ο κ. Σμυρνιώτης πρότεινε να γίνει "κρούση" στους Βουλευτές Αρκαδίας, προκειμένου να εισαχθεί κάποια "τροπολογία" προς ψήφιση στη Βουλή. Δήλωσε δε χαρακτηριστικά πως "Οι τροπολογίες περνάνε με το..τσουβάλι!".

Ιδιαίτερης βαρύτητας ήταν η τοποθέτηση της κ. Χρσιτίνας Ζαμπαθά, Δημοτικής Συμβούλου της "Νέας Τρίπολης" αλλά και ιδρύτριας και Προέδρου του Χορευτικού Ομίλου Τρίπολης. Η κ. Ζαμπαθά περιέγραψε με "μελανά χρώματα" την διαμορφωμένη κατάσταση, δήλωσε πως, σχετικά με το μέλλον, δεν μπορεί να υφίσταται μεγάλη "αισιοδοξία" και προσέθεσε πως υπάρχουν τρόποι να ενισχυθούν τα σωματεία- παρότι, τόνισε πως αυτοί οι τρόποι "δεν είναι κι ότι καλύτερο".

Η απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Τρίπολης ήταν ν' αποταθεί, επί της ουσίας, στο κράτος προκειμένου να επιλυθεί το ζήτημα.

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.