Πολιτικη

Tρίπολη: Οικονομικός και απαραίτητος ο καλλωπισμός

Στόχος του Δήμου Τρίπολης η βελτίωση της "εικόνας" της πόλης και η αύξηση του πρασίνου στον αστικό χώρο.

Μια σειρά από παρεμβάσεις λαμβάνουν χώρα σε κεντρικά σημεία της πόλης, καθώς η Δημοτική Αρχή έχει θέσει την βελτίωση της καθημερινότητας των δημοτών σε "πρώτο πλάνο". Ζαρντινιέρες τοποθετούνται σ' επίκαιρους χώρους με στόχους τόσο περιβαλλοντικής όσο και αισθητικής φύσεως.

Ο Δήμαρχος Τρίπολης ανακοίνωσε πως θα υπάρξουν και δενδροφυτεύσεις, όπου αυτό είναι εφικτό, ενώ ήδη έχει ξεκινήσει η διαδικασία για την προμήθεια των καφέ κάδων που προορίζονται για τα "οργανικά απορρίμματα", γεγονός που θα έχει καταστεί υποχρεωτικό για όλους τους Δήμους μέχρι το τέλος του 2020, όπως προσδιορίστηκε σαφώς από τον επικαιροποιημένο Εθνικό Σχεδιασμό για τη Διαχείριση των Απορριμμάτων.

Όσον αφορά το κόστος των ζαρντινιέρων, ο κ. Τζιούμης μας ανέφερε πως δεν ξεπερνάει τα 100 ευρώ ανά τεμάχιο, ενώ εμπορικά καταστήματα, όπως μας είπε, έχουν αναλάβει την συντήρηση των φυτών. 

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.