Πολιτικη

Τατούλης: Ένα εμβληματικό κτίριο ανήκει πλέον στην Περιφέρεια

Πρόκειται για το κτίριο του Διοικητηρίου της Καλαμάτας το οποίο ανήκει "κατά κυριότητα" στην Περιφέρεια.

Η ανακοίνωση της παράταξης "Νέα Πελοπόννησος" αναφέρει τα εξής για το θέμα:

Μια ακόμη μεγάλη προσπάθεια μας στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία. Το κτίριο του Διοικητηρίου Καλαμάτας με την 98/2019 απόφαση του Μονομελούς Εφετείου Καλαμάτας κρίθηκε ότι ανήκει κατά κυριότητα στην Περιφέρεια Πελοποννήσου.

Το 2011 όταν ο Πέτρος Τατούλης και η «Νέα Πελοπόννησος» ανέλαβε την ευθύνη της Περιφέρειας Πελοποννήσου, το κτίριο στα κτηματολογικά βιβλία του Εθνικού Κτηματολογίου εμφανιζόταν ως αγνώστου ιδιοκτήτη αφού κανείς ως τότε δεν φρόντισε να τεκμηριώσει την κυριότητα της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Μεσσηνίας σ’αυτό.

Ένα μεγάλο περιουσιακό στοιχείο με αξία άνω των 100 εκατομμυρίων ευρώ είχε εγκαταλειφθεί διεκδικούμενο από το Ελληνικό Δημόσιο.

Από την πρώτη στιγμή αντιμετωπίσαμε με μεγάλη ευθύνη μια πολύ δύσκολη υπόθεση. Απέναντι μας είχαμε το Ελληνικό Δημόσιο σε μια πολύχρονη αντιδικία. Πρωτόδικα δεν δικαιωθήκαμε, επιμείναμε όμως και καταθέσαμε προσφυγή στο Εφετείο, όπου και συζητήθηκε η υπόθεση τον Μάϊο του 2019. Η έκδοση της απόφασης μας δικαιώνει.

Ένα εμβληματικό κτίριο, ένα μεγάλο περιουσιακό στοιχείο πέρασε στην ιδιοκτησία της Περιφέρειας Πελοποννήσου.

Οφείλουμε να συγχαρούμε την νομική εταιρεία (Λαγουδάκη-Αλεξίου) για την επιστημονική επάρκεια και τον εξαιρετικό επαγγελματισμό που επέδειξαν.

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.