Πολιτικη

Μπουζά κατά Νίκα για το... περιβόητο πρόστιμο των 30.000€

Λίγα λόγια για το ….περιβόητο πρόστιμο στην Περιφέρεια των 30.000 ευρώ που πλήρωσε ο κ.Νίκας, τιτλοφορείται ανακοίνωση της τ. Αντιπεριφερειάρχη Μεσσηνίας. 

Την άνοιξη του 2019 η τότε Περιφερειακή Αρχή Πελοποννήσου, επέλεξε να στηρίξει μία πρόταση για ενίσχυση του εναλλακτικού τουρισμού στην Πελοπόννησο, με την ανάπτυξη συγχρόνως ενός cluster επιχειρηματιών, που ασχολούνται με την εξυπηρέτηση του εναλλακτικού τουρισμού. 

Μέχρι τότε η Περιφέρεια Πελοποννήσου υλοποιώντας σχετικό σχεδιασμό, μετείχε σε εξειδικευμένες εκθέσεις εναλλακτικού τουρισμού και είχε δρομολογήσει δράσεις προς ανάδειξή του κυρίως στο εξωτερικό της Χώρας.

Η συγκεκριμένη συνάντηση επιχειρηματιών στην Καλαμάτα και η προβολή της εκδήλωσης, μέσω των ΜΜΕ πανελλαδικής εμβέλειας, έδινε τη γνώση στους ενδιαφερόμενους επισκέπτες και τουριστικούς πράκτορες ανά την Ελλάδα, πως η Πελοπόννησος είναι τόπος όπου υποστηρίζονται όλες οι δραστηριότητες στη φύση, από εξειδικευμένους επαγγελματίες. Άρα η φιλοσοφία ήταν να γίνει εντός της Περιφέρειας Πελοποννήσου και να αναδειχθεί η ετοιμότητά της στην υποδοχή επισκεπτών εναλλακτικού τουρισμού.

Φευ…

Η έκθεση αυτή δεν άρεσε στον τότε Δήμαρχο Καλαμάτας κ. Παναγιώτη Νίκα και προσπάθησε παντοιοτρόπως  να την εμποδίσει. Είτε ο ίδιος απέρριπτε τα αιτήματα της Περιφέρειας για την παραχώρηση χώρου ως όφειλε να το κάνει, στην Πλατεία Καλαμάτας ή στο λιμάνι της Καλαμάτας που συγχρόνως θα έδινε ζωή και στη νεκρή παραλιακή ζώνη την άνοιξη και θα βοηθούσε συγχρόνως και τους επαγγελματίες της παραλίας, είτε μέσω των φίλα προσκείμενων ΜΜΕ προσπάθησε να την ευτελίσει. Μάλιστα επέβαλε και …. εμπάργκο  φυσικής παρουσίας συνεργατών του κλπ.    

Την ημέρα των εγκαινίων της Παμπελοποννησιακής έκθεσης, ALTE PELOPONNESE τον Απρίλιο 2019, σε χώρο που ανήκει στην Περιφερειακή Ενότητα Μεσσηνίας πέριξ του Διοικητηρίου, έστειλε τη Δημοτική Αστυνομία, μαζί με την ΕΛ.ΑΣ., προκειμένου να δημιουργήσουν θέμα στην εκδήλωση, με το... πρόσχημα της άνευ αδείας εκδήλωσης και της... ανώνυμης καταγγελίας για ανύπαρκτη κατάληψη μέρους του ποδηλατοδρόμου.   

Τέτοια ήταν η αγωνία του κ .Δημάρχου,  που μόλις απεχώρησε η Δημοτική Αστυνομία από την Περιφερειακή Ενότητα Μεσσηνίας, αμέσως και σε παράβαση του Ν. 4512/2018 , προσέτρεξε στην ανάρτηση ανακοίνωσης με υπογραφή του στο site του Δήμου Καλαμάτας, απόφασης που έλαβε ο ίδιος και όχι το Δημοτικό Συμβούλιο ως ορίζει η Νομοθεσία, για 10.000 ευρώ πρόστιμο ημερησίως στην Περιφέρεια Πελοποννήσου για τις παραπάνω δήθεν παραβάσεις.

Αυτά έγιναν τον Απρίλιο 2019.    

Τον Ιούνιο-Ιούλιο 2019, όντας  νέος Περιφερειάρχης,  ακολουθώντας τη γνωστή διχαστική συμπεριφορά των τελευταίων 3 ετών, προσπάθησε να νομιμοποιήσει την απόφαση του προστίμου που παρατύπως είχε επιβάλει και το έφερε στο Δημοτικό Συμβούλιο Καλαμάτας με άλλη αιτιολογία (για  χρήση όρου έκθεσης), προκειμένου να συνεχίσει αυτήν την παράδοξη συμπεριφορά.    

Μάλιστα δείγμα της παραδοξότητας αυτής, είναι και η ανακοίνωση στο site της Περιφέρειας Πελοποννήσου πριν λίγες ημέρες, περί της πληρωμής του προστίμου από την Περιφέρεια και όχι την Πελοπόννησος Α.Ε. ως θα ήταν το σωστό, χωρίς όμως να έχει μεριμνήσει ως όφειλε από τη νέα του θέση, να ασκήσει ένδικα μέσα προκειμένου να μην πληρωθεί το πρόστιμο.

30.000 ευρώ των Πελοποννησίων, που θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν για ένα χρήσιμο έργο στον τόπο, πετάχθηκαν για το γινάτι του κ.Νίκα .

Όντας Αντιπεριφερειάρχης  Μεσσηνίας την περίοδο εκείνη, όπου είχα γνώση όλων των γεγονότων, έχω υποχρέωση να ενημερώσω την κοινωνία για όσα τραγελαφικά έγιναν.

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.