Εκλογες 2019

Παυλής: "Είμαι υποχρεωμένος να σας πω αλήθειες" (photos)

Την Παρασκευή 10 Μαΐου πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια του εκλογικού κέντρου του Δημάρχου Τρίπολης και εκ νέου υποψηφίου, Δημήτρη Παυλή.

Με αρκετό κόσμο να παρευρίσκεται στην πλατεία Αγίου Βασιλείου. τελέστηκε ο αγιασμός για το εκλογικό κέντρο του συνδυασμού "Τρίπολη - Πρωτεύουσα του Μοριά" και έγινε η επίσημη παρουσίαση όλων των υποψηφίων, που απαρτίζουν το ψηφοδέλτιο του συνδυασμού με επικεφαλής τον κ. Δημήτρη Παυλή.

Ανάμεσα σε άλλα, ο κ. Παυλής είπε τα εξής:

"Είμαστε έτοιμοι ν' αλλάξουμε τον Δήμο Τρίπολης. Προχωράμε με σχέδιο. Κινούμαστε με πρόγραμμα και έχουμε το δικό μας όραμα για αυτόν τον τόπο, που μας ενώνει. Προχωράμε με πίστη στις δυνάμεις μας, γιατί έχει μεγάλη αξία να πιστέψουμε στις δυνάμεις αυτού του τόπου. Έχει μεγάλη σημασία να ενώσουμε αυτές τις δυνάμεις, να προχωρήσουμε όλοι μαζί."

"Η εποχή μας είναι η εποχή της συλλογικής προσπάθειας. Είναι η εποχή των κοινών στόχων. Είναι η εποχή, που οφείλουμε να ενώνουμε τις δυνάμεις. Οι μοναχικές πορείες οδηγούν σε αδιέξοδα. Αυτές οι πορείες δεν μπορούν να ανταποκριθούν στις προκλήσεις, που η κοινωνία αντιμετωπίζει. Γι' αυτό έχει σημασία να προχωρούμε μαζί."

"Πρέπει λοιπόν να αγωνιζόμαστε μαζί. Δεν έχουμε την πολυτέλεια να χάνουμε χρόνο. Δεν μπορούμε να βλέπουμε τις ευκαιρίες να περνάνε μπροστά μας και να τις αφήνουμε. Σε αυτό το τρένο των ευκαιριών έχουμε όλοι θέση. Για να αξιοποιήσουμε όλες τις ευκαιρίες πρέπει να εργαστούμε ομαδικά. Πρέπει να λειτουργήσουμε συλλογικά και θα το ξαναπώ: πρέπει να ενώσουμε τις δυνάμεις μας. Είμαστε λίγοι για να έχουμε πολλές διαφορές. Είμαστε όμως πολλοί για να κερδίσουμε το μέλλον. Ένα μέλλον που είναι κοινό για όλους μας."

"Προσωπικά με λυπεί να πλησιάζουν εκλογές και κάποιοι -ευτυχώς λίγοι- να επιμένουν σε μικροπολιτικές τακτικές και σε ανίερες μεθοδεύσεις. Επιμένουν να μιλούν στην κοινωνία με όρους του χθες, με όρους ενός απαρχαιωμένου παρελθόντος χωρίς επαφή με την πραγματικότητα. Προσπαθούν να κερδίσουν και όχι να χτίσουν. Διαλέγουν το πλην και όχι το συν. Διαλέγουν τη διαίρεση και όχι τον πολλαπλασιασμό των δυνάμεων." 

"Όλους αυτούς, τους αφήνουμε μόνους τους. Εμείς θα προχωρήσουμε όλοι μαζί αντιμετωπίζοντας τις προκλήσεις του μέλλοντος με τους όρους που βάζει η ίδια η κοινωνία. Η κοινωνία άλλαξε. Το ζούμε καθημερινά. Το ζούμε στο βλέμμα της απεγνωσμένης ελπίδας στους ηλικιωμένους συμπολίτες μας, που ρωτάνε αν μπορεί να αλλάξει κάτι, αν μπορεί να γίνει κάτι."

"Η παρουσία σας όμως εδώ σήμερα υποδηλώνει την αγάπη σας, αλλά ταυτόχρονα και την αγωνία σας να προχωρήσουμε με σχέδιο και αποτελεσματικότητα, να ξεφύγουμε από αυτό, που τόσα χρόνια είχε περιέλθει ο δήμος μας."

"Η μέρα αυτή όμως είναι μία ευκαιρία να σας μεταφέρω κάποιες σκέψεις μου, χωρίς να προσπαθήσω να δικαιολογήσω ή να ενοχοποιήσω καταστάσεις που ζήσαμε και ζούμε καθημερινά ή ακόμη και να παρουσιάσω τα γεγονότα με τέτοιο τρόπο, που να δικαιολογεί την ανυπαρξία μας."

"Είμαι υποχρεωμένος να σας πω αλήθειες. Αλήθειες που στεναχωρούν πολλούς. Αλήθειες που κάποιοι δεν θέλουν να ακουστούν. Προσπαθήσαμε με σχέδιο και αποτελεσματικότητα να στοχεύσουμε στο όραμά μας για ένα δήμο, που λύνει τα προβλήματα και στοχεύει στην ανάπτυξη."

"Μας τιμήσατε με την ψήφο σας το 2014 και σας ευχαριστούμε πολύ. Εν μέσω μιας παρατεταμένης κρίσης σε όλους τους τομείς πιστέψαμε για να τολμήσουμε για να υλοποιήσουμε το πρόγραμμα μας."

"Αγαπητές φίλες και φίλοι, πολύ μας χαρακτηρίζουν ονειροπόλους κάθε φορά, που δημοσιεύουμε ένα νέο έργο ή μία επωφελή παρέμβαση για τους συνδημότες μας. Μας κατηγορούν ότι λέμε "θα" και "θα" και πως τα λέμε αυτά προεκλογικά. Τους απαντάμε λοιπόν: Όλα όσα σήμερα εδώ ακούσατε θα υλοποιηθούν."

"Μέσα στο 2019 και στο 2020 θα έχει εκτελεστεί πάνω από το 90% των έργων αυτών. Δεν σταματάμε όμως σε αυτά που σήμερα είπαμε εδώ. Να είστε βέβαιοι ότι θα τα καταφέρουμε."

Ο κύριος Παυλής μίλησε για αξιοποίηση του απόδημου ελληνισμού, των ισχυρών πολιτικών παραγόντων, τη δημιουργία νέων σχολείων στην Τρίπολη και στο Λεβίδι, παιδιατρικό νοσοκομείο, κτηνιατρική σχολή στο Λεβίδι, φυσικό αέριο για επιχειρήσεις της ΒΙ.ΠΕ. και της πόλης, για προσπάθεια στην οποία θα συμμετέχουν όλοι οι φορείς και ο κάθε πολίτης ξεχωριστά, για  διαφάνεια, αντιμετώπιση όλων των κατοίκων με σεβασμό και διασφάλιση της νομιμότητας, η οποία είναι η βασική αρχή της λειτουργίας του δήμου Τρίπολης.

"Είμαι σίγουρος ότι τον Μάιο θα μας δώσετε την εντολή να συνεχίσουμε και να τελειώσουμε όλα, όσα μαζί ξεκινήσαμε."

Ο κύριος Παυλής αναφέρθηκε και στη "μαύρη προπαγάνδα", που χρησιμοποιούν άλλοι συνάδελφοί του προσπαθώντας να πείσουν, χωρίς περιεχόμενο στο λόγο τους.

 

 

 

 

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.