Εκλογες 2019

Προτάσεις από την παράταξη "Γορτυνία μπορούμε"

Προτάσεις του συνδυασμού "Γορτυνία μπορούμε" στις θεματικές ενότητες: Ηλεκτρονικές υπηρεσίες και οικονομία - επιχειρηματικότητα.

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

1) Διενέργεια Ηλεκτρονικών Ψηφοφοριών για θέματα που απασχολούν τους Γορτύνιους δημότες και επισκέπτες. Ενεργοποίηση forum ηλεκτρονικής διαβούλευσης. Η νέα δημοτική αρχή θέλει το δημότη να συμμετέχει ενεργά στην εκπόνηση του ετήσιου τεχνικού προγράμματος 

2) Δυνατότητα να καλυφθούν ζωντανά από το διαδίκτυο (live stream) συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου καθώς και διάφορες εκδηλώσεις που παρουσιάζουν το ενδιαφέρον των Γορτυνίων (λ.χ. Διαγωνισμός Δημοτικού Τραγουδιού στα Λαγκάδια)

3) Έκδοση μηνιαίου Newsletter στο οποίο θα αποτυπώνεται το Δημοτικό Έργο και η πρόοδός του καθώς και οι δραστηριότητες Δημάρχου, Αντιδημάρχων και Προέδρου ΔΗ.Κ.Ε.Γ..

4) Δημιουργία Ηλεκτρονικής Ενότητας στη διαδικτυακή σελίδα του Δήμου όπου  θα παρέχετε η δυνατότητα στους πολίτες να καταθέτουν προτάσεις αναφορικά με την επίλυση σημαντικών προβλημάτων που αντιμετωπίζει η περιοχή. Θέλουμε το πολίτη αρωγό και συμπαραστάτη διότι ο Δήμος δεν είναι οι αιρετοί του αλλά οι δημότες του.

5) Μηνιαία –διαδικτυακή- δημόσια επικοινωνία του Δημάρχου με τους πολίτες-δημότες  (για αυτούς που δε διαμένουν στη Γορτυνία και δεν είναι σε θέση να επισκεφθούν το Δημαρχείο). Οι πολίτες θα έχουν τη δυνατότητα να ερωτούν το Δήμαρχο και αυτός θα απαντά. 

6) Ηλεκτρονική σελίδα (π.χ.www.odigosgortynias.gr) στην οποία ο κάθε επαγγελματίας (της περιοχής) θα καλείται να συμπληρώσει- καταχωρήσει τα στοιχεία της επιχείρησής του έτσι ώστε η τελευταία να προβληθεί αλλά και ταυτόχρονα να δημιουργηθεί μια βάση δεδομένων- μητρώο (επαγγελματιών). 

7) Διενέργεια ηλεκτρονικής πλατφόρμας και τηλεφωνικής γραμμής στην οποία ο Δημότης θα μπορεί σε πραγματικό χρόνο να ενημερώνει τους αρμοδίους για προβλήματα που «ξαφνικά» προέκυψαν και χρίζουν άμεσης αντιμετώπισης.

8) Αναβάθμιση δημοτικής ιστοσελίδας. Ανάρτηση στην ιστοσελίδα του Δήμου των στοιχείων επικοινωνίας των υπηρεσιών του Δήμου καθώς και δημοσίευση αυτών στον έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο της περιοχής.

9) Κατασκευή ιστοσελίδας για τη Δημοτική Κοινωφελή Επιχείρηση Γορτυνίας.

10) Διενέργεια Ηλεκτρονικών Προμηθειών (e-procurement) και Ηλεκτρονικών Δημοπρασιών (e-auctions). Στο σύστημα ηλεκτρονικής προμήθειας δημιουργείται μια ηλεκτρονική πλατφόρμα όπου από τη μια πλευρά βρίσκεται η αναθέτουσα αρχή και από την άλλη μια μεγάλη γκάμα ΤΟΠΙΚΩΝ προμηθευτών που πληρούν τα προσόντα και ξεπερνούν κατά πολύ τη δεκάδα. Ακριβώς τη χρονική στιγμή που ο Δήμος θα θέλει να αγοράσει κάτι, μπαίνει στη πλατφόρμα και επιλέγει την καλύτερη τιμή. Η ταυτότητα του προμηθευτή δεν αναγνωρίζεται αφού εμφανίζονται μονάχα κωδικοί. 

 

(Β) ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ- ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

1) Δυνατότητα συνεργασίας (παροχή συμβουλευτικών υπηρεσιών, επίλυση γραφειοκρατικών ζητημάτων κ.ά.)  με παραγωγούς του πρωτογενούς τομέα προκειμένου οι τελευταίοι να δημιουργήσουν μια υγιή επιχειρηματική οικονομική μονάδα (π.χ. γαλακτοκομικά προϊόντα, προϊόντα μελιού) γύρω από την οποία θα «κτιστεί» το brand name «ΓΟΡΤΥΝΙΑ». 

2) Δημιουργία «χωριού παραγωγού» όπου ο Δήμος θα παραχωρήσει μια έκταση προκειμένου οι Γορτύνιοι επαγγελματίες να εκθέτουν και να πωλούν τα παραδοσιακά τους προϊόντα. 

3) Αξιοποίηση τυχόν ανεκμετάλλευτων αγροτικών δημοτικών εκτάσεων οι οποίες θα παραχωρηθούν αρχικά δωρεάν σε νέους αγρότες προκειμένου αυτοί να τις εκμεταλλευτούν επιχειρηματικά αξιοποιώντας στο έπακρο νέες καλλιέργειες. 

4) Διενέργεια Σεμιναρίων/ Εργαστηρίων (work-shop) με κύριο άξονα τη βελτίωση των δεξιοτήτων των επαγγελματιών (π.χ. ξενοδόχοι, παραγωγοί πρωτογενή τομέα κτλ)

5) Προσπάθεια από πλευράς δήμου να εξασφαλιστούν προσφορές με Αρκαδικές επιχειρήσεις για έκπτωση στα δίδακτρα για μαθήματα εκμάθησης ηλεκτρονικών υπολογιστών, ξένες γλώσσες κ.λ.π..

6) Δυνατότητα παραχώρησης δημοτικού κτιρίου προκειμένου οι σπουδαστές της Σχολής Αργυροχρυσοχοΐας στη Στεμνίτσα  να εκθέτουν – κυρίως σε περιόδους υψηλής επισκεψιμότητας - τα δημιουργήματά τους. 

7) Εξέταση ενδεχομένου να ιδρυθεί με συνεργασία με κάποιο ερευνητικό κέντρο μικρό Ινστιτούτο (ελιάς, μελιού κτλ) υποβοήθησης της δραστηριότητας των παραγωγών πρωτογενούς τομέα.

8) Αξιοποίηση του δημοτικού τουριστικού καταλύματος των Λαγκαδίων. Το εγκαταλειμμένο τουριστικό κατάλυμα θα αναστηλωθεί με πόρους της Ευρωπαϊκής Ένωσης και θα διαχειριστεί μέσω της ίδρυσης Κοιν. Σεπ.. 

9) Εξέταση της δυνατότητας δημιουργίας Φωτοβολταϊκού πάρκου στο Δήμο Γορτυνίας .

 

(Δελτίο Τύπου)

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.