Εκλογες 2019

Εκλογές 2019: Περιοδεία Νίκου Τσιαμούλου (photos)

O υποψήφιος Δήμαρχος Τρίπολης Νίκος Τσιαμούλος μαζί με υποψήφιους δημοτικούς συμβούλους, βρέθηκε σε αρκετά μέρη της Αρκαδίας, για την προεκλογική περιοδεία της παράταξής του "Τρίπολη Αλλάζουμε τα Δεδομένα".

Στο Αστυνομικό Τμήμα Τρίπολης και σε χωριά της Δημοτικής Ενότητας Τεγέας: 

"Την Παρασκευή 10 Μαΐου το πρωί, σε συνέχεια της προεκλογικής μου περιοδείας μαζί με Υποψήφιους Δημοτικούς συμβούλους της παράταξης επισκέφθηκα την Αστυνομία όπου συνομίλησα με το προσωπικό του Αστυνομικού Τμήματος για την εγκληματικότητα και τα προβλήματα που ταλανίζουν τους Δημότες και άκουσα με προσοχή τις σκέψεις του Διοικητή και των Αστυνομικών Υπαλλήλων σε ότι αφορά ζητήματα της καθημερινότητας (κυκλοφοριακό, παρκάρισμα). Όπως διαπίστωσα η πλειοψηφία των ανθρώπων που υπηρετούν τα σώματα ασφαλείας είναι μικρομεσαίων οικογενειών που κάτω από δύσκολες συνθήκες δίνουν μάχη καθημερινά για την ασφάλεια των πολιτών και αξίζουν τα συγχαρητήρια όλων μας. Κατόπιν επισκέφθηκα την Εφορία και το Υπουργείο Συγκοινωνιών όπου συνάντησα απλούς πολίτες που περίμεναν να εξυπηρετηθούν και είχα την ευκαιρία να ανταλλάξω απόψεις για θέματα που τους απασχολούν.

Το απόγευμα της ίδιας μέρας επισκέφθηκα τα χωριά της Δημοτικής Ενότητας Τεγέας (Τεγέα, Στάδιο, Ρίζες, Κερασίτσα, Γαρέα και Μαυρίκι). Συνάντησα αρκετούς φίλους στα καφενεία που επισκέφθηκα και συζήτησα μαζί τους, τόσο για τις θέσεις της παράταξης όσο και για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν καθημερινά ζώντας σε χώρια ‘ξεχασμένα’ όπως χαρακτηριστικά μου ανέφεραν ,από όλες τις περασμένες Δημοτικές αρχές. Τους ανέλυσα το πρόγραμμα μας και τα μέσα που θα χρησιμοποιήσουμε προκειμένου να αναδείξουμε τα ξεχασμένα χωριά του Δήμου μας και να τα τους δώσουμε, την προσοχή που τους αξίζει."

 

Στο κέντρο της Τρίπολης και στο Μερκοβούνι: 

"Το πρωί του Σαββάτου έκανα μια βόλτα στην πλατεία Πετρινού και τις καφετέριες της πόλης μας. Παρά το γεγονός ότι ήταν μια μέρα με καλό καιρό, και θα μπορούσε να έχει επισκεψιμότητα η πόλη μας, με λύπη διαπίστωση ότι δεν υπήρχε ιδιαίτερη κίνηση στα εμπορικά μαγαζιά.

Το απόγευμα βρέθηκα στο Μερκοβούνι όπου είχα την τιμή μαζί με πλήθος πιστών να υποδεχτούμε και να προσκυνήσουμε την Τίμια Κάρα του Αγίου Νεομάρτυρος Δημητρίου, υπό του Σεβασμιώτατου Μητροπολίτου Μαντινείας και Κυνουρίας κ.κ. Αλεξάνδρου. Πραγματοποιήθηκε λιτανεία εντός του χωριού την οποία ακολούθησα μαζί με φίλους και υποψηφίους Δημοτικούς συμβούλους της παράταξης."

 

Στο Χρυσοβίτσι και σε χωριά του Δήμου Φαλάνθου: 

"Την Κυριακή 12 Μαΐου επισκέφτηκα το Χρυσοβίτσι για την επέτειο του Προσκυνήματος του Θεοδ. Κολοκοτρώνη στην εκκλησία της Παναγίας ,καθώς και την ανακήρυξη του σε αρχιστράτηγο .Παρεβρέθηκα στην Αρχιερατική Θεια Λειτουργία και στην επιμνημόσυνη δέηση- κατάθεση στεφάνων που ακολούθησε στην προτομή του Θεόδ. Κολοκοτρώνη στην πλατεία του χωρίου. 

Στη συνέχεια της περιοδείας μου και αφού βρισκόμουν ήδη στο Χρυσοβίτσι επισκέφθηκα και τα υπόλοιπα χωριά του τέως Δήμου Φαλάνθου (Πιάνα, Αλωνίσταινα, Δαβιές). Συνάντησα κατοίκους των χωριών σε καφενεία, σε σπίτια αλλά και σε στάνες, όπου μου εξέφρασαν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν με τους αγροτικούς δρόμους, με την κτηνοτροφία αλλά και τη δύσκολη καθημερινότητα που έχουν. Η ανησυχία τους για την ερήμωση και την εγκατάλειψη των χωριών ήταν το κύριο θέμα της κουβέντας μας. Σε ορισμένες περιπτώσεις η ερήμωση των χωριών (οικισμών) έχει φτάσει σε σημείο απελπισίας, αφού ολόκληρες οικογένειες που κατοικούσαν μόνιμα εγκαταλείπουν τους τόπους στους οποίους έχουν γεννηθεί. Η ανύπαρκτη τουριστική Ανάπτυξη των ορεινών περιοχών και η μετατόπιση ευθυνών από τον ένα αρμόδιο στον άλλον είναι συνηθισμένη πρακτική στον τόπο μας αλλά αυτή η πρακτική δεν ωφελεί κανέναν."

 

(Δελτίο Τύπου)

 

(Δελτίο Τύπου)

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.