Εκλογες 2019

Oι πέντε υποψήφιοι Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Αρκαδίας

Ο ΣΥΡΙΖΑ ανακοίνωσε τους πέντε υποψηφίους Βουλευτές για τον νομό Αρκαδίας για τις εκλογές της 7ης Ιουλίου και εμείς σας τους παρουσιάζουμε. 

Μαύρα Σαραντοπούλου

Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1984. Κατάγεται από το Λεβίδι Αρκαδίας.

Σπούδασε δημοσιογραφία, ενώ είναι φοιτήτρια επί πτυχίω του τμήματος Κοινωνιολογίας του Πανεπιστημίου Αιγαίου. Έχει ολοκληρώσει κύκλους σπουδών πάνω στη μουσική (κλασικό πιάνο) και το θέατρο. 

Εργάζεται ως δημοσιογράφος πολιτικού ρεπορτάζ από τα 18 της χρόνια. Ξεκίνησε στις εφημερίδες και τα sites του Πειραιά, καλύπτοντας το Πειραϊκό- Ναυτιλιακό ρεπορτάζ. Συνέχισε στην τηλεόραση, στο τμήμα σύνταξης ειδήσεων του τηλεοπτικού σταθμού Star Channel, καθώς και στο Start Media της Κέρκυρας ως δημοσιογράφος και παρουσιάστρια ειδήσεων. 

Εδώ και τέσσερα χρόνια εργάζεται στην ελληνική κυβέρνηση, στο γραφείο τύπου του Μ. Μαξίμου. 

Προέρχεται από οικογένεια βιοπαλαιστών με βαθιές δημοκρατικές και αριστερές ρίζες. Οι γονείς της εργάτες, έχουν υπάρξει μέλη της Νεολαίας Λαμπράκη και του ΚΚΕ , ενώ ο παππούς της που την επηρέασε βαθιά ως προσωπικότητα,  ήταν ΕΠΟΝίτης και αντάρτης του ΕΛΑΣ.

Η ίδια ξεκίνησε την κινηματική της δράση ως μέλος της ΚΝΕ και αργότερα του ΚΚΕ. Το 2011 προσχώρησε στον Συνασπισμό και αργότερα στο ΣΥΡΙΖΑ. 

 

Γιώργος Παπαηλιού 

Γεννήθηκε στις 5 Φεβρουαρίου του 1952.

Εκλέχτηκε για πρώτη φορά βουλευτής Αρκαδίας με τον ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές Σεπτεμβρίου 2015.

Σπούδασε νομικά στη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών. Ανέπτυξε δράση στο πλαίσιο του αντιδικτατορικού φοιτητικού κινήματος, μετέχοντας στη 10 μελή «επιτροπή αγώνα της Νομικής».

Ακολούθησε μεταπτυχιακές σπουδές στο πεδίο του εργατικού δικαίου στη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου Χαϊδελβέργης, όπου διετέλεσε και επιστημονικός συνεργάτης. Το Φεβρουάριο 1979 αναγορεύτηκε διδάκτωρ Νομικών Επιστημών.

Από το Σεπτέμβριο 1978 μέχρι το Φεβρουάριο 1979 εργάστηκε στην Επιτροπή των (τότε) Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων στις Βρυξέλλες.

Από το 1982 δικηγορεί στην Αθήνα. Ως επιστημονικός συνεργάτης, της Εταιρίας Εργασιακών Σπουδών δίδαξε εργατικό δίκαιο σε συνδικαλιστικά στελέχη.

Διετέλεσε καθηγητής του εργατικού δικαίου στη Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων. 

Διετέλεσε ειδικός συνεργάτης του Υπουργείου Εργασίας επί οικουμενικής κυβέρνησης, το 1990 και επί κυβέρνησης Ανδρέα Παπανδρέου, ( 1993 – 1994), Γενικός Γραμματέας Βιομηχανίας του ΥΒΕΤ. Παραιτήθηκε, διαφωνώντας με τον πυρήνα της βιομηχανικής πολιτικής και τους χειρισμούς της τότε ηγεσίας του ΥΒΕΤ. 

Μετείχε ως υποψήφιος βουλευτής του ΠΑ.ΣΟ.Κ., στο ψηφοδέλτιο επικρατείας στις εκλογές Νοεμβρίου 1989 και Απριλίου 1990 και στο ψηφοδέλτιο του Νομού Αρκαδίας στις εκλογές 2000, 2004 και 2007. Το Μάϊο 2010 αποχώρησε από το ΠΑ.ΣΟ.Κ., καταγγέλλοντας τη «μνημονιακή» πολιτική.

Έκτοτε ενεργοποιείται πολιτικά στον ΣΥ.ΡΙΖ.Α.

Μιλάει γερμανικά, αγγλικά.

Είναι παντρεμένος και πατέρας δύο παιδιών.

 

Mαρία Μητροπούλου

Γεννήθηκε το 1986 και μεγάλωσε στην Τρίπολη όπου κατοικεί μέχρι σήμερα.

Αποφοίτησε από το 1ο Λύκειο Τρίπολης. Σπούδασε Πολιτικές Επιστήμες στο Πάντειο Πανεπιστήμιο, ενώ πρόσφατα ολοκλήρωσε τις μεταπτυχιακές της σπουδές στον τομέα του Μάρκετινγκ και Brand ενώ έχει κάνει και εξειδίκευση στην επίλυση της προσφυγικής κρίσης.

Εργάζεται από μικρή ηλικία σε επιχείρηση που συντηρούν οι γονείς της στην Τρίπολη. Παράλληλα, έχει πλούσια εθελοντική δράση στην περιοχή αλλά και πολιτική· μιας και πρόσφατα συμμετείχε στις Περιφερειακές Εκλογές με το συνδυασμό του κ.Γιώργου Δέδε «Νέοι Δρόμοι για την Πελοποννήσο».

Ως κάτοικος,εργαζόμενη και γυναίκα γνωρίζει τις δυσκολίες και τα προβλήματα της Αρκαδίας.

Η Μαρία Μητροπουλου στις εκλογές της 7ης Ιουλίου 2019 συμμετέχει ως υποψήφια βουλευτής στο ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ. Με σύνθημα «Ανανέωση εδώ και τώρα» αναφέρει ότι «δεν απαιτούνται χρόνια για πολιτικές αλλαγές αλλά κότσια»

 

Χρήστος Στάικος

Μεγάλωσε στην Τρίπολη όπου και γεννήθηκε το 1979.

Διετέλεσε την τριετία 2015-2018, Πρόεδρος του εθνικού φορέα εξωστρέφειας, υπό την εποπτεία του Υπουργείου Οικονομίας και Ανάπτυξης, για την προώθηση των εξαγωγών και την προσέλκυση επενδύσεων. [Ελληνική Εταιρεία Επενδύσεων και Εξωτερικού Εμπορίου (Enterprise Greece).

Είναι μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ με ευθύνη των Τμημάτων Ενέργειας και Μεταφορών, ενώ υπήρξε μέλος του Γραφείου Τύπου και Επικοινωνίας. Εντάχθηκε στην αριστερά και τη Νεολαία Συνασπισμού το 1999, με ενεργή συμμετοχή σε κοινωνικά, φοιτητικά και περιβαλλοντικά κινήματα.

Σπούδασε Χημεία στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και είναι κάτοχος μεταπτυχιακού στη «Χημεία και Τεχνολογία Περιβάλλοντος» του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Υλοποίησε ερευνητική δραστηριότητα σε ζητήματα διαχείρισης περιβάλλοντος και κλιματικής αλλαγής. Καθώς επίσης αφιέρωσε ιδιαίτερη σημασία και απασχολήθηκε σε τομείς βιώσιμης ανάπτυξης.

Ασχολήθηκε ενεργά σε πολιτιστικές δραστηριότητες, συμμετείχε σε θεατρικές ομάδες και θεατρικές παραστάσεις.

Αγαπά τον αθλητισμό ενώ υπήρξε ο ίδιος αθλητής του μπάσκετ στο Γυμναστικό Σύλλογο Αρκαδίας.

Αρθρογραφεί στον Τύπο για θέματα πολιτικά, θέματα της ειδικότητάς του αλλά και θέματα ποικίλου ενδιαφέροντος.

 

Μαρίνος Ρουσιάς

Γεννήθηκε στο Σέρβου Αρκαδίας το 1981. Είναι πτυχιούχος Πολιτικός Μηχανικός, με Μεταπτυχιακό Δίπλωμα Ειδίκευσης στη Διοίκηση και Διαχείριση έργων και Υποψήφιος Διδάκτωρ της Ιατρικής Σχολής Αθηνών.

Από το 2006 έως το 2015 εργάστηκε ως ελεύθερος επαγγελματίας, με εξειδίκευση στη διαχείριση έργων σε συγχρηματοδοτούμενα προγράμματα (ΕΣΠΑ) και στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων. Παράλληλα, από το 2006 έως το 2014 εργάστηκα ως εργαστηριακός συνεργάτης του Τμήματος Πολιτικών Δομικών Έργων του ΤΕΙ Πειραιά με πλήρη προσόντα και ωράριο.

Από τον Ιανουάριο του 2016 έως τον Νοέμβριο του 2016 εργάστηκε ως επιστημονικός συνεργάτης του Υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας (ΥΠΕΝ), με τομέα ευθύνης τον σχεδιασμό, την παρακολούθηση και την υλοποίηση συγχρηματοδοτούμενων έργων (ΕΣΠΑ, ΕΟΧ, LIFE κ.λ.π.) στο πλαίσιο εποπτείας και συντονισμού των δύο Επιτελικών Δομών ΕΣΠΑ (Ενέργεια και Περιβάλλον) του ΥΠΕΝ.

Έκτοτε, ανέλαβε ειδικός συνεργάτης του Υπουργού Εσωτερικών με τομέα ευθύνης: α) τον σχεδιασμό, την παρακολούθηση και την υλοποίηση συγχρηματοδοτούμενων έργων αρμοδιότητας του Υπουργείου Εσωτερικών, β) τον σχεδιασμό, την ανάπτυξη και οργάνωση καθώς και την υλοποίηση χρηματοδοτικών εργαλείων για τους ΟΤΑ Α’ και Β’ βαθμού (Πρόγραμμα ΦιλόΔημος, Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων κ.λ.π.), και γ) τη διαχείριση σημαντικών θεμάτων που άπτονται της Αυτοδιοίκησης Α’ και Β’ βαθμού.

 

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.