Εκλογες 2019

Πραχαλιάς: Θέλω να είμαι "καθαρός" απέναντι στους Αρκάδες (photos)

Το πολιτικό του σχέδιο για την Αρκαδία παρουσίασε ο υποψήφιος βουλευτής του Κινήματος Αλλαγής Γιώργος Πραχαλιάς την Τρίτη (2/7) στην Τρίπολη και ο ίδιος είπε μεταξύ άλλων "Δώστε μου δύναμη να διεκδικήσω για την Αρκαδία ένα μέλλον που αξίζει στα παιδιά μας". 

Ο Γεώργιος Πραχαλιάς είναι απόστρατος ανώτερος αξιωματικός του Ελληνικού Στρατού, είναι εκπρόσωπος Τύπου του Παγκόσμιου Παναρκαδικού Συμβουλίου, μέλος του ΔΣ της Παναρκαδικής Ομοσπονδίας Ελλάδας, Πρόεδρος του Συλλόγου Αρκάδων Φυλής και Πρόεδρος του Συλλόγου Χρυσοβιτσιωτών Αρκαδίας.

Πριν ξεκινήσει την ομιλία του ο κ. Πραχαλιάς ευχαρίστησε τον κόσμο που βρέθηκε στο Πνευματικό Κέντρο και την στήριξή του πολικά αλλά και συναισθηματικά, όπως τόνισε ο ίδιος η στήριξη αυτή είναι ανεκτίμητη, "Γιατί χωρίς συναίσθημα η πολιτική δεν έχει κανένα νόημα".

Στη συνέχεια πραγματοποίησε μία ιστορική αναδρομή στην Αρκαδία και στα πολιτικά ρεύματα που "πρωταγωνιστούν" στην πολιτική σκηνή της χώρας, ονοματίζοντας τους ανθρώπους που βρίσκονται πίσω από όλο αυτό, όπως μεταξύ άλλων τον Νίκο Πλουμπίδη, τον Αλέξανδρο Παπαναστασίου και τον Γρηγόριο Λαμπράκη.

"Οποιος αναλαμβάνει την ευθύνη να εκπροσωπήσει τους Αρκάδες στο Ελληνικό Κοινοβούλιο, έχει καθήκον να αισθάνεται βαριά στους ώμους του, την πολιτική κληρονομιά της Αρκαδίας. Θέλω να είμαι "καθαρός" απέναντι στους Αρκάδες". Και συνέχισε αναφέροντας πολιτικούς ηγέτες που άλλαξαν τα δεδομένα της χώρας μας αναδρομικά.

"Ο κ. Τσίπρας έθεσε ως κοινωνικό ζήτημα το δίλημμα "Ή τους τελειώνουμε, ή μας τελειώνουν", ό,τι πιο διχαστικό έχει ειπωθεί δημόσια στη χώρα και με αυτό το διχασμό φτάσαμε στο σήμερα, γιατί το χειρότερο που έκανε η Κυβέρνηση του κ. Τσίπρα δεν είναι η αλλαγή της θέσης του στο δημοψήφισμα, το τρίτο μνημόνιο και η Συμφωνία των Πρεσπών, το χειρότερο που έκανε είναι ο βαθύς διχασμός που προκάλεσε στην Ελληνική κοινωνία".

Τα κοινωνικά προτάγματα που πιστεύει ο ίδιος πως πρέπει να θέσουμε ως χώρα αλλά και ως κοινωνία, αλλά και τον ρόλο που πρέπει να διαδραματίσει η Αρκαδία, ανέφερε στη συνέχεια. 

"Η Αρκαδία έχει ξεχωριστή θέση στο ιστορικό γίγνεσθαι και η φωνή της Αρκαδίας στο Ελληνικό Κοινοβούλιο, οφείλει να είναι αντάξια του εθνικού μεγαλείου και της ιστορίας της", τόνισε ο κ. Πραχαλιάς.

Ο κ. Πραχαλιάς αναφέρθηκε και στο αποτέλεσμα των Περιφερειακών εκλογών λέγοντας πως, "Μόνο στην Περιφέρεια Πελοποννήσου έριξε προσωπικά το βάρος του ο κ. Μητσοτάκης, ο πρώην Πρωθυπουργός κ. Σαμαράς και ολόκληρος ο μηχανισμός της Νέας Δημοκρατίας για να εκλεγεί ο υποψήφιος Περιφερειάρχης της παράταξής του. Γι' αυτό ο κ. Μητσοτάκης δεν τοποθέτησε στα βουλευτικά ψηφοδέλτια της Νέας Δημοκρατίας στην Αρκαδία τον κ. Λυκουρέντζο, θυσιάζοντας την πιθανότητα δεύτερης έδρας της ΝΔ στον Νομό. Γιατί ο κ. Μητσοτάκης δε θέλει ισχυρές πολιτικές προσωπικότητες στη Βουλή και στην Περιφέρεια Πελοποννήσου".

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.