Εκλογες 2019

Αρκαδία-Εκλογές: Η "αμείλικτη" αλήθεια των αριθμών

Τι λένε τα.."μαθηματικά" για τις Εθνικές Εκλογές στην Αρκαδία..;

 

Πέρα από "πανηγυρικά κλίματα", προσθαφαιρέσεις, πολιτικές εκτιμήσεις και.."μετά Χριστόν προφήτες", η προσεκτική, στατιστική εξέταση "αποκαλύπτει" ενδιαφέρουσες παραμέτρους για τις Εθνικές Εκλογές στην Αρκαδία.

 

Κάποια στατιστικά στοιχεία που προκύπτουν και σίγουρα θα "προβληματίσουν" πολλούς είναι και τα εξής:

 

-Η "πίεση" προς τα μικρά κόμματα, ουσιαστικά τα "εξαφάνισε" και στην Αρκαδία. Χαρακτηριστικές περιπτώσεις η "Χρυσή Αυγή" και η "Λαϊκή Ενότητα". Οι ψηφοφόροι που προτίμησαν τα δυο προαναφερθέντα κόμματα, κινήθηκαν πιο.."συστημικά" προς Ν.Δ(συντριπτικά, ποσοστιαίως) και ΣΥΡΙΖΑ. Ένα, επίσης, ποσοστό κινήθηκε προς "Ελληνική Λύση" και "Μέρα 25", αλλά όχι σε μεγάλο βαθμό.

 

-Η αποχή ήταν όντως μεγάλη. Είναι, όμως, "πραγματική", καθ' ολοκληρία; Εξαρτάται πως το "βλέπει" κανείς..Στις Εθνικές Εκλογές της 7ης Ιουλίου δεν ψήφισαν 63.589 πολίτες, ποσοστό δηλαδή 50,08% των εγγεγραμμένων. Επίσης, στις πρόσφατες Ευρωπαϊκές και Περιφερειακές Εκλογές δεν ψήφισαν στην Αρκαδία 61.336 και 63.330 (Ά Κυριακή) πολίτες αντίστοιχα..Παρατηρείτε κάποια.."επαναληπτικότητα"..;

 

-Περιέργως, και οι τρεις πρώτοι κομματικοί σχηματισμοί στην Αρκαδία μπορούν να είναι από "πολύ" έως και "σχετικά" ικανοποιημένοι με το αποτέλεσμα. Η Ν.Δ. αύξησε κατά πολύ την εκλογική της επιρροή- πάντα σε σχέση με τις Εκλογές του Σεπτεμβρίου του 2015-, ήτοι κατά 6.176 ψήφους. Ο ΣΥΡΙΖΑ, κυρίως, "εγκαθιδρύθηκε" ως βασικός πόλος της Κεντροαριστεράς και στην Αρκαδία, ενώ το ΚΙΝΑΛ αύξησε τις ψήφους του κατά 810 και, ουσιαστικά, κατάφερε να μην "εξαϋλωθεί" λόγω της πόλωσης.

 

 

 

 

 

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.