Πολιτισμος - Εκδηλωσεις

Καστάνιτσα: Γιορτή του κάστανου 2016

Φέτος όπως κάθε Οκτώβριο η γιορτή του κάστανου στην Καστάνιτσα!

Κάθε Οκτώβριο, ο Μορφωτικός και Φυσιολατρικός Σύλλογος των Απανταχού Καστανιτσιωτών, με τη συνδρομή του Φορέα Διαχείρισης όρους Πάρνωνα και Υγροτόπου Μουστού, διοργανώνουν την περίφημη Γιορτή του Κάστανου, η οποία σκοπό έχει να αναδείξει τη σημασία του αγαπημένου αυτού καρπού στην αγροτική και οικονομική ανάπτυξη της ευρύτερης περιοχής, καθώς επίσης να προβάλει το όμορφο αυτό τσακωνοχώρι, καλώντας περισσότερους ανθρώπους να το επισκεφτούν.

Η Γιορτή του Κάστανου διοργανώθηκε για πρώτη φορά το 1983 από το Σύλλογο της Καστάνιτσας και έκτοτε πραγματοποιείται ανελλιπώς κάθε χρόνο. Εδώ οι επισκέπτες θα γευτούν παραδοσιακά φαγητά και γλυκά –τόσο από τα χέρια επαγγελματιών σεφ, όσο και από τις νοικοκυρές του χωριού– με βάση το κάστανο και όχι μόνο, συνοδεία ποτού και παραδοσιακής μουσικής. Παράλληλα πραγματοποιούνται και διαγωνισμοί ζαχαροπλαστικής και μαγειρικής, πάλι με κύριο συστατικό το κάστανο, ενώ παρουσιάζονται παραδοσιακοί χοροί και εκθέσεις ποικίλης θεματολογίας, όπως ζωγραφικής και φωτογραφίας.

Φέτος η γιορτή θα πραγματοποιηθεί το διήμερο 28 και 29 Οκτωβρίου

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.