Πολιτισμος - Εκδηλωσεις

Lonely Planet: Κορυφαίος προορισμός η Πελοπόννησος

Η Πελοπόννησος κατακτά την κορυφή, ανάμεσα στους ευρωπαϊκούς προορισμούς σύμφωνα με το Lonely Planet.

Όπως υπενθυμίζει ο ιστότοπος, ο οποίος έχει έδρα τη Μελβούρνη της Αυστραλίας, οι ταξιδιώτες που επισκέπτονται την Ελλάδα συρρέουν στα νησιά ή την Ακρόπολη, ξεχνώντας συχνά μία από τις πιο ποικιλόμορφες και ζωντανές περιοχές της χώρας, την Πελοπόννησο. 

Ο ταξιδιωτικός οδηγός αναφέρεται στην Ολυμπία, τις Μυκήνες και τον Μυστρά, σημειώνοντας ότι τα αρχαία μνημεία βρίσκονται διάσπαρτα σε ένα πλούσιο τοπίο, το οποίο περιλαμβάνει πέτρινα χωριά, όμορφες θάλασσες και χιονισμένα βουνά.

Το Lonely Planet στέκεται μεταξύ άλλων στα μονοπάτια του Μαινάλου, στο κρασί της Νεμέας, στη Μάνη, στη φυσική ομορφιά του κόλπου του Ναυαρίνου και το Ναύπλιο, χαρακτηρίζοντας την Πελοπόννησο ιδανικό προορισμό για να γνωρίσει κανείς την παραδοσιακή ελληνική ζωή και την ιστορία της χώρας, ενώ περιπλανιέται στα υπέροχα τοπία.

Οι δέκα κορυφαίοι ευρωπαϊκοί προορισμοί για το Lonely Planet, για το έτος 2016, είναι οι εξής:

Πελοπόννησος, Ελλάδα

Άαρχους, Δανία

Βενετία, Ιταλία

Δορδόνη (La Dordogne), Γαλλία

Λβιβ, Ουκρανία

Γουόρικσερ, Βρετανία

Εξτρεμαδούρα, Ισπανία

Aνατολική Ακτή Τενερίφης, Κανάρια Νησιά

Τέξελ, Ολλανδία

Βόρεια Δαλματία, Κροατία

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.