Πολιτισμος - Εκδηλωσεις

Πρωτότυπο μάθημα τοπικής ιστορίας με τον Θ. Βερεμή

Tη Δευτέρα 31 Οκτωβρίου και ώρα 19.00 στη Δημόσια Κ. Βιβλιοθήκη Τρίπολης.



Ο Φιλοτεχνικός Όμιλος, η Διεθνής Αρκαδική Εταιρεία, το εργαστήριο ντοκιμαντέρ του Δήμου Τρίπολης « ΦΤΙΑΞΕ ΤΗ ΔΙΚΗ ΣΟΥ ΤΑΙΝΙΑ», η Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Τρίπολης και το 1ο Λύκειο Τρίπολης διοργανώνουν ένα πρωτότυπο μάθημα τοπικής ιστορίας με τον καθηγητή Θάνο Βερέμη.

Ο διαπρεπής ιστορικός παρουσιάζει για πρώτη φορά δημοσίως το βιβλίο “ΤΟ ΑΠΟΜΝΗΜΟΝΕΥΜΑ ΤΟΥ ΠΑΤΕΡΑ ΜΟΥ” και συζητεί με το κοινό.

Πρόκειται για την άγνωστη συναρπαστική ιστορία του Μάρκου Βερέμη, πατέρα του ιστορικού, που ξεκίνησε από το Ζευγολατειό Μαντινείας, τέλειωσε το 3ο Γυμνάσιο Τριπόλεως και μετανάστευσε στην Αμερική για να σπουδάσει ηλεκτρολόγος – μηχανικός στο Σικάγο και να γίνει ο ιδρυτής μεγάλων επιχειρήσεων τεχνολογίας στην Αθήνα.

Ο καθηγητής Βερέμης απαντά σε ερωτήσεις των μαθητών του 1ου Λυκείου, οι οποίοι έχουν κάνει έρευνα για την ιστορία του βιβλίου, υπό την καθοδήγηση της εκπαιδευτικού Μαρίνας Ρόζη, και θα παρουσιάσουν τεκμήρια-έκπληξη στον ιστορικό για τη μαθητική εξέλιξη του πατέρα του στην Τρίπολη.

Η εκδήλωση θα γίνει τη Δευτέρα 31 Οκτωβρίου και ώρα 19.00 στη Δημόσια Κ. Βιβλιοθήκη Τρίπολης.

 

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.