Πολιτισμος - Εκδηλωσεις

Πολιτισμός και Εθελοντισμός

 

Στην προσπάθειά του να ανανεώσει το ενδιαφέρον των δημοτών για τις πολιτιστικές δράσεις και ,ειδικότερα, τις μουσειακές υποδομές που διαθέτει η πόλη, ο Δήμος Τρίπολης, διοργανώνει "διαφωτιστικές περιηγήσεις" στο Πολεμικό Μουσείο Τρίπολης.

Η δράση αυτή θα ξεκινήσει απ' το νέο έτος και, συγκεκριμένα, θα διεξάγεται τα Σαββατοκύριακα, στις 12 το μεσημέρι. Αρωγοί του Δήμου σε αυτή την προσπάθεια, θα είναι εθελοντές απ' το χώρο των καθηγητών μέσης εκπαίδευσης.

 

Απευθύνεται, φυσικά, σε όλους τους δημότες που επιθυμούν να πληροφορηθούν ενδιαφέροντα στοιχεία για τα εκθέματα του μουσείου αλλά και για το ίδιο το κτήριο στο οποίο στεγάζεται.

Σήμερα, σε μια λιτή εκδήλωση, ο Δήμαρχος Τρίπολης τίμησε τους εθελοντές καθηγητές που θα συμμετάσχουν στη δράση, ενώ ο κ. Παυλής τόνισε και τη μεγάλη σημασία που έχει ο εθελοντισμός, ειδικά στην παρούσα κοινωνικοοικονομική συγκυρία.

 

Θα πρέπει, επίσης, να διευκρινιστεί πως δεν πρόκειται για "ξεναγήσεις", καθώς αυτό δεν είναι σύννομο, αλλά για μια ενέργεια "προώθησης" ενός ιδιαίτερα σημαντικού μουσείου της πόλης.

Επιπρόσθετα, ο Δήμος βρίσκεται σε επαφή με τις αρμόδιες υπηρεσίες του κράτους, προκειμένου να επεκταθεί η δράση αυτή και σε άλλα μουσειακά συγκροτήματα.

 

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.