Πολιτισμος - Εκδηλωσεις

Μεγάλο το ενδιαφέρον στην ημερίδα "Επιστημονικές διαδρομές στις φυσικές επιστήμες"

Το εύρος των θεμάτων που συζητήθηκαν ενθουσίασε το κοινό.

Με ιδιαίτερη επιτυχία και ξεχωριστό ενδιαφέρον σε μία γοητευτική διαδραστική εφαρμογή της φυσικής επιστήμης, η ΕΝΩΣΗ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΦΥΣΙΚΩΝ, η Δ/ΝΣΗ Β ΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΑΡΚΑΔΙΑΣ, το Ε.Κ.Φ.Ε. Αρκαδίας  και το ΜΟΥΣΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΤΡΙΠΟΛΗΣ υπό την αιγίδα του Δήμου Τρίπολης, διοργάνωσαν την Τρίτη 21 Μαρτίου 2017 στο Αμφιθέατρο του ΑΠΟΣΤΟΛΟΠΟΥΛΕΙΟΥ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ του Δήμου Τρίπολης ημερίδα με θέμα: "Επιστημονικές Διαδρομές στις Φυσικές Επιστήμες".

Ευχαριστούμε τους παραπάνω συνδιοργανωτές για την ξεχωριστή εμπειρία που προσέφεραν στην πόλη μας και σε όλη την εκπαιδευτική κοινότητα  φέρνοντας μας σε επαφή με λαμπρούς και καταξιωμένους επιστήμονες οι οποίοι μας οδήγησαν στον μαγικό κόσμο των φυσικών επιστημών τονίζοντας μας  την σπουδαιότητα και την αναγκαιότητα τους.



Τα θέματα που αναπτύχθηκαν ήταν:

• "Αναζήτηση ευφυούς ζωής στο Σύμπαν. Οι προσπάθειες των αστρονόμων" το οποίο και ανέπτυξε ο κ. Στράτος Θεοδοσίου, Καθηγητής Αστρονομίας Ε.Κ.Π.Α, πρόεδρος της Ε.Ε.Φ.
• Οι αλλαγές στο κλίμα και στην επιφανειακή θερμοκρασία είναι αποτέλεσμα φυσικών και ανθρωπογενών επιδράσεων στο πλανητικό ισοζύγιο ακτινοβολιών", το οποίο παρουσίασε ο  κ. Στέφανος Τσιτομενέας, Αντιπρόεδρος της Ε.Ε.Φ. Ομότιμος καθηγητής ΑΕΙ Πειραιά Τεχνολογικού Τομέα.
• "Ταξίδι χωρίς τέλος. Πως μάθαμε όσα γνωρίζουμε για το Σύμπαν", το οποίο παρουσίασε  ο κ. Διονύσης Σιμόπουλος, Αστροφυσικός Επιτ. Δ/ντής Ευγενιδείου Πλανηταρίου,

Στον προθάλαμο του Αμφιθεάτρου υλοποιήθηκαν πειραματικές διατάξεις από τους μαθητές του  3ου Λυκείου Τρίπολης και του Μουσικού Σχολείου Τρίπολης.



Οι μαθητές και οι μαθήτριες της Β τάξης Λυκείου του ΜΟΥΣΙΚΟΥ  ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΤΡΙΠΟΛΗΣ  υπό την καθοδήγηση των καθηγητών του Μουσικού Σχολείου Τρίπολης: Παναγιώτας  Κουσκουλή,  Ευγενίας  Μαντζουράνη,  Νικολάου Τσίπα  και του Ε.Κ.Φ.Ε. Αρκαδίας  υλοποίησαν πειραματικές διατάξεις  με θέμα:  "Όταν η μουσική συναντά την Φυσική"

Την Ημερίδα χαιρέτισαν οι :

κ. Παναγιώτης  Φιλντίσης, Α΄ Αντιπρόεδρος της Ε.Ε.Φ
κ. Γεώργιος  Σελίμης , Διευθυντής Β/θμιας Εκπαίδευσης Αρκαδίας
κ. Μάνος  Σαμπράκος , Συντονιστής της Ε.Ε.Φ Αρκαδίας
κ. Γεώργιος  Κατσιγιάννης, Σχολικός Σύμβουλος ΠΕ04
κ. Γεώργιος  Κούγιας, Υπεύθυνος Ε.Κ.Φ.Ε Αρκαδίας
κ. Βασίλης  Μπιστόλας, Διευθυντής Μουσικού Σχολείου Τρίπολης
και ο κ. Σπύρος  Βρέντας Ιατρός , Αντιδήμαρχος Παιδείας και Πολιτισμού του Δήμου Τρίπολης ο οποίος και κήρυξε την έναρξη της Ημερίδας.

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.