Πολιτισμος - Εκδηλωσεις

winamp wmp real qt

Ο Κολοκοτρώνης με άλλη... ματιά! (PHOTOS/VIDEO)

Παρουσιάστηκαν την Τετάρτη (23/09) στο Πνευματικό κέντρο Τρίπολης τα πορτραίτα του Θεόδωρου Κολοκοτρώνη δια χειρός έξι Αρκάδων ζωγράφων.

 

Με την πρωτοβουλία της Ένωσης Τριπολιτών Αττικής έξι διακεκριμένοι Αρκάδες ζωγράφοι δέχτηκαν να φιλοτεχνήσουν την μορφή του Αρκάδα στρατηλάτη Θεόδωρου Κολοκοτρώνη. Ακολουθώντας ο καθένας την προσωπική του τεχνοτροπία, δημιούργησαν τα πορτραίτα τους, τα οποία θα δοθούν ως δώρο και θα τοποθετηθούν στη Δημοτική Πινακοθήκη του Δήμου Τρίπολης.

 

Οι ζωγράφοι είναι οι: Αγγελος Αντωνόπουλος, Απόστολος Γιαγιάννος (2 πίνακες), Κωνσταντίνα Παπαδημητροπούλου, ΜαριλύΞαγά, Γεώργιος Ρόρρης και Νίκος Τσαρουχάς.

 

Η παρουσίαση των ζωγράφων και των πινάκων έγινε από τον Ιστορικό Τέχνης κ. Νίκο Γρηγοράκη, ενώ ο πρόεδρος της Ενωσης Τριπολιτών κ. Φώτης Τούντας παρέδωσε στον Δήμαρχο κ. Δημήτρη Παυλή τους 7 πίνακες – πορτραίτα.

 

Η 23η Σεπτεμβρίου είναι η επέτειος της Άλωσης της Τριπολιτσάς από τον Θεόδωρο Κολοκοτρώνη και η προσφορά των πορτρέτων του από τους σημαντικούς Αρκάδες καλλιτέχνες έγινε με το σκεπτικό να τιμηθεί η πιο θρυλική Αρκαδική μορφή της νεώτερης ιστορίας μας.

 

Η συλλογική αυτή δουλειά των 7 πορτρέτων από τους 6 ζωγράφους έχει ξεχωριστό ενδιαφέρον δεδομένου ότι οι πίνακες που έχουν φιλοτεχνηθεί μέχρι σήμερα για τον Κολοκοτρώνη, από τις γραπτές περιγραφές των ιστορικών της εποχής του, είναι μετρημένες.

 

 

Videos

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.