Πολιτισμος - Εκδηλωσεις

Salto Mortale: Η νύχτα που σωπάσαν οι ποιητές (VIDEO)

Οι Salto Mortale ένα χρόνο μετά την κυκλοφορία του ep "Μία άλλη πραγματικότητα" επιστρέφουν με ένα νέο digital single. Το κομμάτι ονομάζεται "Η νύχτα που σωπάσαν οι ποιητές" και στιχουργικά είναι επηρεασμένο από το ομότιτλο κείμενο της αρθρογράφου Μένιας Μαραγκού.

 

Για ακόμη μία φορά η ηχογράφηση, η μίξη και το mastering έγιναν στο Studio Noisebox στην Πάτρα από το Σάκη Μπάστα.

 

Φωτογραφία: Studio Stigmiotypo, Πάτρα

 

Ακούστε το ΕΔΩ.

 

Οι Salto Mortale δημιουργήθηκαν το Μάιο του 2013 και αποτελούνται από τους Θανάση Αντωνόπουλο (φωνή,κιθάρα), Δημήτρη Μουργελά (μπάσο), Γιώργο Μαρκόπουλο (κιθάρα) και Γιώργο Φούρο (τύμπανα).

 

Το μουσικό τους ύφος κυμαίνεται στα πλαίσια του ελληνόφωνου ροκ. Με έδρα την Πάτρα έχουν πραγματοποιήσει live σε διάφορες πόλεις της Ελλάδας και εμφανίσεις μαζί με τα Υπόγεια Ρεύματα, τους Puressence, το Μίλτο Πασχαλίδη, με Στόκα, Μαχαιρίτσα, Ζουγανέλη και Σταρόβα, το Σωκράτη Μάλαμα, τα Μωρά στη Φωτιά, τον Πέτρο Θεοτοκάτο, τους Απροσάρμοστους και τους Beggars ενώ έχουν συμμετάσχει και σε διάφορα φεστιβάλ (4η Γιορτή Circulo Cooperativa, Φεστιβάλ Λίμνης Λάδωνα, 1st Nidri Rock Festival, Underock Festival, 12th Rapido Molino Rock Fest, Φεστιβάλ ΛΕ.ΜΟ.Μ Μήλου, let’s rock festival Οινοφύτων κ.α.).

 

Mετά την κυκλοφορία 2 digital singles («Η Επόμενη Μέρα»-Απρίλιος 2014, «Το Κορίτσι του Βάλτου»-Ιούνιος 2014) ολοκλήρωσαν και κυκλοφόρησαν το πρώτο EP τους με τίτλο «Μία άλλη πραγματικότητα». Πρόκειται για μία ανεξάρτητη, αυτοχρηματοδοτούμενη παραγωγή η οποία έχει «κοπεί» και σε CD σε περιορισμένο αριθμό αντιτύπων. Η παραγωγή, η μίξη και το mastering έγιναν από το Σάκη Μπάστα στο Noisebox Studio στην Πάτρα.Το εξώφυλλο είναι η απεικόνιση ενός έργου του ζωγράφου Γεράσιμου Γαλιατσάτου. To EP εκτός από τα 2 singles συμπεριλαμβάνει και ένα ακόμη κομμάτι με τίτλο «Ταξίδι δίχως τέλος».

 

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.