Πολιτισμος - Εκδηλωσεις

Το "όχι" Μπαλτά για κτήριο της Πελοποννήσου (PHOTOS)

O Υπουργός Πολιτισμού δεν εγκρίνει την μερική καθαίρεση ερειπωμένου κτηρίου...



Με απόφασή του, ο Υπουργός Πολιτισμού Αριστείδης Μπαλτάς δεν εγκρίνει τη μερική καθαίρεση ερειπωμένου κτηρίου στη συμβολή των οδών Αναγνωσταρά 27 και Σκρα, στην Καλαμάτα, ενός οικοδομήματος που είναι χαρακτηρισμένο ως έργο τέχνης και ιστορικό διατηρητέο μνημείο.

 

Δυστυχώς, όσο το κράτος δε δίνει κίνητρα για να επισκευασθούν τα διατηρητέα, καθώς το κόστος επισκευών υπερβαίνει αυτό της κατεδάφισης και επανοικοδόμησης με τη μορφή που είχαν, τα ερειπωμένα κτήρια θα επικρέμανται επί των κεφαλών μας. Θα υπάρχουν, δηλαδή, σοβαροί κίνδυνοι για διαβάτες, εποχούμενους, περίοικους και θα υποβαθμίζεται αισθητικά και λειτουργικά η γύρω περιοχή.

 

Μόνη λύση είναι η υποστήριξη των ιδιοκτητών με χαμηλότοκα ή άτοκα δάνεια είτε η δυνατότητα μεταφοράς του συντελεστή δόμησης είτε άλλες επιλογές υποστήριξης (υπάρχουν πολλά παραδείγματα από την Ιταλία), ώστε οι ιδιοκτήτες να έχουν κίνητρα για να τα επισκευάσουν και να τα αξιοποιήσουν και τα παραδοσιακά κτήρια να διατηρηθούν επισκευασμένα.

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.