Πολιτισμος - Εκδηλωσεις

Στη Γορτυνία κλασσικά αυτοκίνητα του "Tour du Peloponnese"

Το "Tour du Peloponnese" αποτελεί τον μεγαλύτερο σε διάρκεια και απόσταση αγώνα Ιστορικών αυτοκινήτων που διοργανώνεται στην Ελλάδα υπό την σκέπη της ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΜΗΧΑΝΟΚΙΝΗΤΟΥ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ΕΛΛΑΔΑΣ.

 

Φέτος είναι η τέταρτη χρονιά και συνδιοργανώνεται από τα Σωματεία Α.Λ.Α. Κορίνθου και Α.Λ.Μ.Α. (Ναυπλίου), Scuderia Triskelion, καθώς και την Περιφέρεια Πελοποννήσου-Περιφερειακή Ενότητα Αργολίδας και Δήμο Γορτυνίας το διάστημα 02 έως 06 Οκτωβρίου 2017

 

Το Tour du Peloponnese, ένας συνδυασμός Regularity και Touring, προσφέρει στους λάτρεις το ιστορικού κλασσικού αυτοκινήτου μια οδηγική πανδαισία 1200 χμ. εξαιρετικών Πελοποννησιακών διαδρομών και την ευκαιρία να επισκεφθούν μερικές από τις πιο όμορφες περιοχές της Ελλάδας.

 

Το αγωνιστικό σκέλος αναμένεται με μεγάλο ενδιαφέρον αφού η Triskelion είναι γνωστή για την επιλογή ποιοτικών διαδρομών και την άρτια διοργάνωση που περιλαμβάνει επίσης οδική βοήθεια στην περίπτωση απροόπτου και online υπηρεσίες αποτελεσμάτων. Με 30  διεθνή και ελληνικά πληρώματα να έχουν δηλώσει συμμετοχή οι μάχες στις ειδικές διαδρομές αναμένενεται να είναι σκληρές.

Η πανηγυρική εκκίνηση θα λάβει χώρα την δεύτερη ημέρα στην Αρχαία Ολυμπία τη Δευτέρα 02 Οκτωβρίου στις 12.00 με τους συμμετέχοντες να κατευθύνονται προς τον ναό του Επικούριου Απόλλωνος και τη Δημητσάνα, αγωνιζόμενοι σε 7 ειδικές διαδρομές. Θα έχει προηγηθεί πρωινή ξενάγηση των συμμετεχόντων στον αρχαιολογικό χώρο και στάδιο των πρώτων Ολυμπιακών αγώνων. Στη Δημητσάνα θα έχουν την ευκαιρία να περιδιαβούν ένα από τα ομορφότερα χωριά της Πελοποννήσου και να καταλύσουν στους όμορφους παραδοσιακούς ξενώνες του.

 

Η τρίτη ημέρα, Τρίτη 03 Οκτωβρίου, ανεβάζει την αδρεναλίνη περιλαμβάνοντας 7 ειδικές διαδρομές με κατεύθυνση προς το Μυστρά και τελικό προορισμό τη Καλαμάτα όπου οι αγωνιζόμενοι θα καταλύσουν στο ξενοδοχείο FILOXENIA.

 

Τη τέταρτη ημέρα, Τετάρτη 04 Οκτωβρίου, τα πληρώματα θα διασχίσουν την Μάνη με την άγρια δωρική ομορφιά του λακωνικού τοπίου με κατεύθυνση την Αρεόπολη, τα Σπήλαια Δυρού και τελικό προορισμό το Λιμένι. Το αγωνιστικό σκέλος περιλαμβάνει ακόμα 8 ειδικές διαδρομές με τους αγωνιζόμενους να απολαμβάνουν μερικές από τις ωραιότερες ορεινές και παραθαλάσσιες διαδρομές της Ελλάδας. Η διανυκτέρευση της τρίτης ημέρας είναι προγραμματισμένος στο LIMENI BEACH.

 

Την πέμπτη ημέρα, Πέμπτη 05 Οκτωβρίου, οι διεκδικητές του τροπαίου θα λάβουν μέρος σε ακόμη 7 ειδικές διαδρομές προς Γερολιμένα και στάση για γεύμα στην όμορφη Ελιά, πριν ολοκληρώσουν στη Μονεμβασιά.

 

Την έκτη ημέρα, Παρασκευή 06 Οκτωβρίου, είναι προγραμματισμένες οι τελευταίες 7 ειδικές διαδρομές με κατεύθυνση προς Γεράκι, Κοσμά και τερματισμό στο Ναύπλιο. Εκεί επισκέπτες και κάτοικοι θα έχουν την ευκαιρία να θαυμάσουν τα Ιστορικά Αυτοκίνητα στο χώρο τερματισμού στην Προβλήτα Π στο Λιμάνι του Ναυπλίου. Το βράδυ της ίδιας ημέρας θα πραγματοποιηθεί η τελετή απονομής των επάθλων στους νικητές στο Φουγάρο.

 

Η έβδομη και τελευταία ημέρα της διοργάνωσης, Σάββατο 17 Οκτωβρίου, είναι ημέρα αναχώρησης των πληρωμάτων. Πριν την αναχώρηση τους περιλαμβάνεται στάση στους αρχαιολογικούς χώρους Μυκηνών και Νεμέας. Το πρόγραμμα της ημέρας περιλαμβάνει στάση στο οινοποιείο Σκούρα για φαγητό και γευσιγνωσία των διάσημων κρασιών Νεμέας.

 

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

 

Εκκίνηση Αγώνα Κλασσικών Αυτοκινήτων "Tour du Peloponnese".

 

Στα πλαίσια της διοργάνωσης του αγώνα Περιήγησης Κλασσικών Αυτοκινήτων με την ονομασία "Tour du Peloponnese", σας ενημερώνουμε ότι την Δευτέρα 02 Οκτωβρίου θα υπάρξει το ακόλουθο πρόγραμμα φιλοξενίας και εκκίνησης του αγώνα.

 

10.00 – 10.30:   Άφιξη πληρωμάτων στο χώρο parking μπροστά από το Δημαρχείο.

10.30 – 12.00:   Ξενάγηση στον αρχαιολογικό χώρο.

12.00 – 12.30:   Προετοιμασία ομάδων για την εκκίνηση.

12.30             :    Εκκίνηση αγώνα.

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.