Πολιτισμος - Εκδηλωσεις

Eκδήλωση "Όλη η Ελλάδα σε ένα τραπέζι"

Στιγμές από την συνάντηση-εκδήλωση της πρωτοβουλίας "Όλη η Ελλάδα σε ένα τραπέζι" στην Καλαμάτα.

 

Τι να σημαίνει άραγε πέρα από την αιώνια νεότητα της επιχειρηματικότητας ότι μια ποτοποιία – από τις παλαιότερες και πιο ιστορικές της χώρας- όχι μόνο έβγαλε στην αγορά ένα τζιν με design-ατη συσκευασία που έκανε αίσθηση αλλά επέλεξε και να το συνοδεύσει από ένα νέο προϊόν- ένα tonic water με μαστίχα. 

 

Το Old Sport, μια δημιουργία της μεσσηνιακής ποτοποιίας Καλλικούνης (λειτουργεί αδιάκοπα τα τελευταία 165 χρόνια στην Καλαμάτα) είναι προϊόν της συνεργασίας με το αθηναϊκό γραφείο Bob Studio και εκφράζει το πνεύμα της σύμπραξης και της προσαρμογής στις επιταγές των καιρών. 

 

Η ιστορική οικογενειακή ποτοποιία Καλλικούνης και ο startuper radiki.com (ήδη ενταγμένος στο πρόγραμμα NBG Business Seeds) αποτελούν συστατικά μέρη του "τώρα" αλλά και του "μετά" - του μέλλοντος της αγρο- επιχειρηματικότητα και δη, της αγρο- διατροφής που έχει σαφή τοπική αναφορά και ταυτότητα, ενσωματώνει μεθόδους και τεχνικές καινοτομίας, επενδύει στην εξωστρέφεια. 

Με οδηγό αυτές τις επιχειρήσεις και τα παραδείγματα τους θα μπορούσε κανείς να ισχυρισθεί με σχετική αλλά και όχι με απόλυτη ασφάλεια ότι «αι γενεαί πάσαι» της επιχειρηματικότητας από 3 περιοχές - περιφερειακές ενότητες της Πελοποννήσου βρέθηκαν στη συνάντηση – εκδήλωση του project «Όλη η Ελλάδα σε ένα τραπέζι» που οργάνωσε και επιμελήθηκε το IdeasLab με τη στήριξη της Εθνικής Τράπεζας την περασμένη Τρίτη στη Καλαμάτα στο συνεδριακό κέντρο του ξενοδοχειακού συγκροτήματος Elite City Resort. 

 

Πάνω από 25 παραγωγοί αλλά και δημιουργοί προϊόντων και υπηρεσιών – ενεργά πρόσωπα της επιχειρηματικής κοινότητας από την Αρκαδία, τη Λακωνία και τη Μεσσηνία βρήκαν βήμα για να αφηγηθούν τις δικές τους ιστορίες μπροστά σε ένα ακροατήριο στο οποίο συμμετείχαν εκπρόσωποι της τοπικής και περιφερειακής αυτοδιοίκησης – με προεξάρχοντα τον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου Πέτρο Τατούλη- υψηλόβαθμα στελέχη των κεντρικών υπηρεσιών αλλά και του δικτύου καταστημάτων της Εθνικής Τράπεζας, επιχειρηματίες και επαγγελματίες από το χώρο της αγρο- επιχειρηματικότητας και της αγρο- διατροφής.

 

Περισσότερα ΕΔΩ

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.