Πολιτισμος - Εκδηλωσεις

Δεσποτική Εορτή Θεοφανείων στο Π. Άστρος (photos)

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα εορτάστηκε η Δεσποτική Εορτή των Θεοφανείων το Σάββατο 6 Ιανουαρίου 2018 στο Παράλιο Άστρος της Κυνουρίας.

 

Το πρωί του Σαββάτου τελέσθηκε ο Όρθρος και Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό του Αγίου Βασιλείου Παραλίου Άστρους, προεξάρχοντος του Σεβ. Μητροπολίτου Μαντινείας και Κυνουρίας κ.κ. Αλεξάνδρου πλαισιουμένου από Ιερείς της Αρχιερατικής Περιφέρειας του Άστρους της Κυνουρίας. 

 

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας ο Σεβ. Ποιμενάρχης μας Κλήρος και τον ευσεβείς Λαός, εν πομπή, μετέβησαν στο λιμάνι του Παραλίου Άστρους, όπου εκεί τελέσθηκε σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο η Ακολουθία του Μεγάλου Αγιασμού. 

 

Εν συνεχεία ο Σεβ. Μητροπολίτης μας, ακολουθώντας το έθιμο του καθαγιασμού των υδάτων, επιβιβάστηκε σε καΐκι και έριξε τον τίμιο Σταυρό στην θάλασσα, ευλογώντας και καθαγιάζοντας τα ύδατα. Για μία ακόμα χρονιά τολμηροί χριστιανοί βούτηξαν στα παγωμένα ύδατα και ανέσυραν τον τίμιο Σταυρό, λαμβάνοντας την ευλογία αυτού.

 

(Δελτίο Τύπου)

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.