Πολιτισμος - Εκδηλωσεις

Εκδήλωση ιστορικού ενδιαφέροντος στην Τεγέα

Oμιλία ιστορικού ενδιαφέροντος θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη, 24 Ιανουαρίου, στο Στασινοπούλειο Πολιτιστικό Ίδρυμα της Τεγέας.

Αντικείμενο της ομιλίας θα είναι οι "Φιλέλληνες". Ειδικότερα, όπως αναφέρει η σχετική ανακοίνωση:

 

Με το ξέσπασμα της Εθνεγερσίας του 1821 δημιουργήθηκε σε όλο σχεδόν τον κόσμο ένα τεράστιο φιλελληνικό ρεύμα. Σε ελάχιστο χρονικό διάστημα κυκλοφόρησαν φυλλάδια ή βιβλία σχετικά με την ιερότητα του Αγώνα, ενώ, παράλληλα, δημοσιεύματα σε εφημερίδες ή περιοδικά παρομοίαζαν τους επαναστάτες με τους ήρωες του Τρωικού ή των Περσικών πολέμων. Σε πολλές πόλεις ιδρύθηκαν  φιλελληνικά κομιτάτα, που διενεργούσαν εράνους υπέρ των Ελλήνων. Δεν ήταν λίγοι και όσοι αποφάσισαν να έρθουν στην επαναστατημένη χώρα, προκειμένου να δώσουν το αίμα τους για την απελευθέρωσή της.

 

Το φιλελληνικό αυτό ρεύμα εξακολούθησε να υπάρχει και μετά την ίδρυση του νέου ελληνικού κράτους. Από τις εκατοντάδες των φιλελλήνων, για αυτούς που ξεχώρισαν  θα μας μιλήσει ο  Δρ. Ιωάννης Γρυντάκης, Φιλόλογος - Ιστορικός την Τετάρτη 24 Iανουαρίου 2018 και ώρα 7.00 μ.μ στο Πολιτιστικό Κέντρο του Ιδρύματος στο Στάδιο Τεγέας.

 

 

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.