Πολιτισμος - Εκδηλωσεις

Παράταση της Έκθεσης του Νίκου Φλώρου

Παράταση της Έκθεσης του διάσημου Έλληνα καλλιτέχνη, Νίκου Φλώρου που είναι αφιερωμένη στο μεγάλο Κρητικό ζωγράφο Ελ Γκρέκο.

 

Κρατικό Μουσείο του Δομήνικου Θεοτοκόπουλου (Museo del Greco) στο Τολέδο της Ισπανίας ανταποκρινόμενο στο πολύ μεγάλο ενδιαφέρον του κοινού και με την πρόταση του Διευθυντή του Μουσείου παρατείνει της Έκθεση του διάσημου Έλληνα καλλιτέχνη, αφιερωμένη στο μεγάλο Κρητικό ζωγράφο Ελ Γκρέκο, έως τις 7 Φεβρουαρίου 2016.


Με τον τίτλο "Φως στο Σκοτάδι" η έκθεση εγκαινιάστηκε στις 11 Νοεμβρίου 2015, στο Κρατικό Μουσείο του Ελ Γκρέκο, στο Τολέδο, μετά από πρόσκληση του υπουργείου Πολιτισμού της Ισπανίας, παρουσιάζοντας πέντε ψηφιδωτούς ανάγλυφους πίνακες, φτιαγμένους με ιδιαίτερο σεβασμό στο πρωτότυπο έργο του Θεοτοκόπουλου ως προς τη γεωμετρική σχηματοποίηση και τη χρήση των χρωμάτων από ένα σύγχρονο υλικό, το χρωματιστό αλουμίνιο.

 


Η έκθεση διοργανώθηκε από την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και τελεί υπό την αιγίδα του υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού της Ελλάδας, του υπουργείου Πολιτισμού της Ισπανίας, της Γενικής Γραμματείας Απόδημου Ελληνισμού, της Ελληνικής Πρεσβείας στην Ισπανία, της UNESCO και του Ιδρύματος κατά του Καρκίνου του Εγκεφάλου "George Best Costacos".


Επιμέλεια - Αριστοτέλης Καραντής, Οργάνωση και παραγωγή - Julia Sysalova, Φωτογράφιες - Ηλίας Διαμαντάκος.


Το έργο του Έλληνα γλύπτη έχει κερδίσει τη διεθνή αναγνώριση με πολλές διακρίσεις και δημοσιεύματα στα μεγαλύτερα και εγκυρότερα ειδησεογραφικά πρακτορεία και έντυπα του πλανήτη.

 


Επικοινωνία:
Υπεύθυνη Επικοινωνίας
Vilma Chatzi
+306946176060,
This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.


 

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.