Πολιτισμος - Εκδηλωσεις

Στο Ναύπλιο το 1ο Φεστιβάλ Κιθάρας Πελοποννήσου

Το μεγαλύτερο φεστιβάλ κιθάρας, που έγινε ποτέ στην Πελοπόννησο, θα πραγματοποιηθεί στο ιστορικό Ναύπλιο.

 

Το Φεστιβάλ διοργανώνεται από το Ωδείο Ναυπλίου, με την συμπαράσταση του Συλλόγου Ελλήνων Κιθαριστών και την υποστήριξη του Δήμου Ναυπλιέων και θα διεξαχθεί από 29-31 Ιανουαρίου 2016.

 

Την Καλλιτεχνική Διεύθυνση του Φεστιβάλ, έχει ο διεθνούς φήμης Έλληνας Σολίστ και Καθηγητής Κλασικής Κιθάρας, Μιχάλης Σουρβίνος. Επίσημος Προσκεκλημένος του Φεστιβάλ, είναι ο μεγάλος δάσκαλος της κιθάρας Βαγγέλης Μπουντούνης, ενώ συμμετέχουν ως προσκεκλημένοι 25 κορυφαίοι Σολίστ & Παιδαγωγοί της κιθάρας, όπως ο Πρόεδρος του Συλλόγου Ελλήνων Κιθαριστών, Στέλιος Γκόλγκαρης, η Μάρω Ραζή, ο Βασίλης Μαστοράκης, ο Άγγελος Μπότσης, και ο Ρόλαντ Χόφμαν από την Γερμανία. 

 

Ξεχωριστή τιμή για το Φεστιβάλ, αποτελεί η συμμετοχή του Ντουέτου της Sony Classical International, Stelios & Vassilis Guitar Duo, με συμμετοχή στο επετειακό CD του Astor Piazzolla “Tango Lessons”, του πολυβραβευμένου σε διεθνείς διαγωνισμούς Fuego Guitar Trio, αλλά και της περίφημης Santa Barbara Guitar Orchestra, υπό την Διεύθυνση του Σολίστ της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, Αλέξανδρου Παπαρίζου.

 

Ήδη οι συμμετοχές των μελών, ξεπέρασαν κάθε προσδοκία, έχοντας συμπληρώσει τα δωμάτια 2 κεντρικών ξενοδοχείων της πόλης. 

 

Οι βραδινές Συναυλίες και οι Διαγωνισμοί του Φεστιβάλ, θα δοθούν στην υπέροχη Αίθουσα του Βουλευτικού. Οι μεσημεριανές Συναυλίες, τα Σεμινάρια και οι Εκθέσεις Κιθάρας, θα γίνουν στο Ωδείο Ναυπλίου.

 

ΠΗΓΗ: argolikeseidhseis.gr

 

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.