Πολιτισμος - Εκδηλωσεις

Tρίτο Φεστιβάλ Κινηματογράφου στην Τρίπολη (video)

Συνέντευξη τύπου, για το τρίτο κινηματογραφικό Φεστιβάλ Ντοκυμαντέρ και Μυθοπλασίας "Arcadian Screenings", έλαβε χώρα στις 21 Φεβρουαρίου 2018 στο Δημαρχείο Τρίπολης.

 

Το Φεστιβάλ, πλέον, συνδιοργανώνεται από το Δήμο Τρίπολης και την Περιφέρεια Πελοποννήσου, ενώ οι δυο προηγούμενες διοργανώσεις τελούσαν υπό την ευθύνη αποκλειστικά του Δήμου Τρίπολης.

 

Πέρα από τις ίδιες τις ταινίες, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ, λειτουργούν τα σεμινάρια εκμάθησης  κινηματογράφου ("Story Doc"), τα οποία στοχεύουν στην όσο το δυνατόν μεγαλύτερη "εμπλοκή" των ίδιων των πολιτών στη δημιουργία ταινιών.

 

 

Ο Δήμαρχος Τρίπολης, κ. Παυλής, ανέφερε, μεταξύ άλλων, πως ο Δήμος Τρίπολης κάνει ότι μπορεί προκειμένου το Φεστιβάλ να καταστεί θεσμός. Έδωσε έμφαση δε στο γεγονός πως επτά από τις ταινίες του προγράμματος αποτελούν δημιουργίες Αρκάδων, ενώ δήλωσε πως κάθε χρόνο ο αριθμός αυτών που ασχολούνται με τη διαδικασία, αυξάνεται.

 

 

Η Θεματική Αντιπεριφερειάρχης Πελοποννήσου, κ. Νικολάκου, τόνισε πως, σε σχέση με την υπάρχουσα κατάσταση στην Ελλάδα, είναι απαραίτητο να γίνονται και δράσεις που άπτονται της πολιτιστικής δημιουργίας. Η κ. Νικολάκου προσέθεσε πως είναι στόχος της Περιφέρειας το συγκεκριμένο Φεστιβάλ να καθιερωθεί ως ένα σημαντικό διεθνές κινηματογραφικό Φεστιβάλ και να "διακτινωθεί" σε ολόκληρη την Πελοπόννησο.

 

 

Ο καλλιτεχνικός Διευθυντής του Φεστιβάλ, κ. Κωνσταντίνος Σπυρόπουλος, ευχαρίστησε το Δήμαρχο Τρίπολης και την Περιφέρεια Πελοποννήσου, ανέφερε πως το θέμα του φετινού Φεστιβάλ καλείται "Η Αρκαδία είμαστε εμείς", καθώς οι κινηματογραφικές παραγωγές που θα παρουσιαστούν αποτελούν ένα "άνοιγμα" από μέλη της κοινωνίας στην ίδια την κοινωνία-μέσω της "γλώσσας" του σινεμά.

 

Παρόντες στη συνέντευξη Τύπου ήταν και κάποιοι από τους δημιουργούς ταινιών, με τοπική καταγωγή, οι οποίοι συμμετείχαν στα σεμινάρια που διεξάγονται στο πλαίσιο του Φεστιβάλ.

 

Να σημειώσουμε πως η είσοδος σε όλες τις προβολές είναι ελεύθερη για το κοινό. Δείτε εδώ το πρόγραμμα

Videos

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.