Πολιτισμος - Εκδηλωσεις

"Ιστορική" η πρεμιέρα του Arcadian Screenings (photos, video)

To Acadian Screenings, ήρθε ξανά στην Τρίπολη και την Τετάρτη (21/2) πραγματοποιήθηκε η πρεμιέρα στον κινηματογράφο της πόλης.

Oι ταινίες που παρουσιάστηκαν το απόγευμα ήταν:

-Γεννήθηκε Νωρίς (49'), Αγγελική Νεκίδου Πάρχα, Ελλάδα

-Τhe Beast is Still Alive (90΄),  Mina Mileva & Vesela Kasakova, Βουλγαρία/Μ.Βρεταννία

-Kaddisch (Προσευχή) για έναν φίλο (94´), Leo Khasin, Γερμανία

Το κοινό που βρέθηκε στον κινηματογράφο απόλαυσε τις ταινίες και η κάθε μία από αυτές είχε ένα ξεχωριστό μήνυμα να δώσει στον κόσμο.

Η πρώτη μάλιστα ταινία μικρού μήκους με τίτλο "Γεννήθηκε Νωρίς", ήταν ένα αφιέρωμα στον Αλέξανδρο Παπαναστασίου, ο οποίος ήταν ο πρώτος Πρωθυπουργός της Β΄ Ελληνικής Δημοκρατίας και είχε καταγωγή από το Λεβίδι Αρκαδίας. Αυτή η ταινία ταξίδεψε το κοινό σε "ιστορικά μονοπάτια"... Μέσα από σπάνια ντοκουμέντα ανασυντίθεται, όχι μόνο η προσωπικότητά του, αλλά και μία ολόκληρη εποχή.

Να διευκρινίσουμε πως η προβολές ταινιών θα συνεχιστούν μέχρι και την Κυριακή (25/2). Δείτε ΕΔΩ το πρόγραμμα 

Συνδιοργανωτές: Περιφέρεια Πελοποννήσου, Δήμος Τρίπολης, με τη συνεργασία του Δήμου Μεγαλόπολης, του Πολιτιστικού Ιδρύματος της Τράπεζας.

Videos

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.