Πολιτισμος - Εκδηλωσεις

Mαθητικός Διαγωνισμός Ρομποτικής Πελοποννήσου

Στο Ναύπλιο, το Σάββατο 24 Φεβρουαρίου 2018, θα διεξαχθεί Περιφερειακός Μαθητικός Διαγωνισμός Εκπαιδευτικής Ρομποτικής

Όπως αναφέρει σχετικό Δελτίο Τύπου:

 

Το Σάββατο 24 Φεβρουαρίου με ώρα προσέλευσης 9:30 π.μ. στο χώρο ζωής και τέχνης, «Φουγάρο» (Λεωφ. Ασκληπιού 98) στο Ναύπλιο θα διεξαχθεί ο Περιφερειακός Μαθητικός Διαγωνισμός Εκπαιδευτικής Ρομποτικής Πελοποννήσου 2018 υπό την αιγίδα της Περιφερειακής Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πελοποννήσου. Το διαγωνισμό συνδιοργανώνουν, ο Σχολικός Σύμβουλος Πληροφορικής Σταύρος Κωτσάκης, ως υπεύθυνος της WRO Hellas στην Πελοπόννησο και ο Δήμος Ναυπλιέων, με την υποστήριξη των Διευθύνσεων Δευτεροβάθμιας και Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αργολίδας και σε συνεργασία με το μη κερδοσκοπικό Οργανισμό Εκπαιδευτικής Ρομποτικής & Επιστήμης W.R.O™ Hellas.

Ο Διαγωνισμός υλοποιείται στο πλαίσιο του Πανελλήνιου Διαγωνισμού για μαθητές/τριες Δημοτικού με θέμα «Εποικισμός του Άρη», για μαθητές/τριες Γυμνασίου με θέμα «Βυζαντινή Αυτοκρατορία και Επικοινωνίες» και για μαθητές/τριες Λυκείου με θέμα «Αειφόρος Ανάπτυξη και Eπιχειρηματικότητα».

Ο Πανελλήνιος Διαγωνισμός πραγματοποιείται στο πλαίσιο της ευρύτερης προσπάθειας για τη διάδοση της εκπαιδευτικής μεθοδολογίας STEM (Science – Technology – Engineering - Mathematics) και την ένταξή της στο σύστημα διδασκαλίας και εκπαίδευσης μαθητών/τριών στην Ελλάδα και τελεί υπό την Αιγίδα της Α.Ε. του Προέδρου της Δημοκρατίας, κυρίου Προκοπίου Παυλόπουλου.

Η εκδήλωση είναι ανοιχτή για το κοινό.

Το πρόγραμμα του Περιφερειακού Μαθητικού Διαγωνισμού Εκπαιδευτικής Ρομποτικής Πελοποννήσου 2018, έχει ως εξής:

 

Ναύπλιο, Σάββατο 24 Φεβρουαρίου 2018

09:30 – 10:00  Εγγραφή/ καταχώρηση ομάδων 

10:00 – 11:30  Προετοιμασία - Δοκιμές 

11:30 – 11:45  Διάλειμμα

11:45 – 12:10  Χαιρετισμοί  

12:10 – 15:00  Διεξαγωγή Διαγωνισμού - Αξιολόγηση

15:00 – 15:30  Λήξη Διαγωνισμού και Απονομή Βραβείων

Για οποιαδήποτε πληροφορία σχετικά με τον Περιφερειακό Μαθητικό Διαγωνισμό Εκπαιδευτικής Ρομποτικής Πελοποννήσου 2018, μπορείτε να επικοινωνείτε στα τηλέφωνα 2741077079 και  6974432109 ή στο This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. και στη διεύθυνση https://wropeloponnisos.wordpress.com/

 

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.