Πολιτισμος - Εκδηλωσεις

Το τροπάριο της Κασσιανής στον Ι.Ν. Αγίου Βασιλείου (video, photos)

Στον Ιερό Ναό Αγίου Βασιλείου, η Χορωδία Τρίπολης έψαλε το τροπάριο της Κασσιανής, τη Μεγάλη Τρίτη.

Η Χορωδία Τρίπολης τα τελευταία χρόνια καινοτομεί, όσον αφορά το Τροπάριο της Κασσιανής. Αφήνοντας πίσω τις συνθέσεις του Τροπαρίου, τόσο του Ιω. Παναγιωτόπουλου-Κούρου όσο και του Θεμ. Πολυκράτη, που, έχουν χιλιακουστεί στην πόλη μας, αλλά και του Ν. Μάντζαρου και άλλων, καινοτομεί και πρωτοπορεί ερμηνεύοντας την ΚΑΣΣΙΑΝΗ ΤΟΥ ΜΙΚΗ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗ, που, έγραψε, ο μεγάλος Συνθέτης στην Τρίπολη, το 1942 σε ηλικία 17 ετών, ως μαθητής του Α' Γυμνασίου, και εκτέλεσε με τους συμμαθητές του στον Ι.Ν. της Αγίας Βαρβάρας!

Η Χορωδία Τρίπολης, πιστή στην παράδοση, αποτελούμενη από έξι δεκάδες εκτελεστές, και με Μαέστρο τον Μιχ. Γαργαλιώνη, παρουσίασε την "Κασσιανή του Μίκη Θεοδωράκη" στον Μητροπολιτικό Ι.Ν του Αγίου Βασιλείου, και εδώ καινοτομούσα, με συνοδεία Αρμονίου, από τον Τάκη Μαντζουράνη!

Videos

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.