Πολιτισμος - Εκδηλωσεις

H τελετή του Ιερού Νιπτήρος στις Βάρσες (photos)

Μεγάλη Τετάρτη 4η Απριλίου 2018, το μεσημέρι, μέσα σε κλίμα θρησκευτικής κατανύξεως, παρουσία πλήθους ευλαβών προσκυνητών που είχαν συρρεύσει στο Μοναστήρι του Αγίου Νικολάου των Βαρσών τελέσθηκε η τελετή του Ιερού Νιπτήρος. 

Η ξεχωριστή και συμβολική αυτή τελετή γίνεται κάθε χρόνο, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Μαντινείας και Κυνουρίας κ.κ. ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ, πλαισιουμένου εκ δώδεκα Ιερέων της Ιεράς μας Μητροπόλεως. 

 

Ο σεπτός Ποιμενάρχης μας, ιστάμενος αξίως εις τόπον και τύπον Χριστού, τελώντας την τελετή του Νιπτήρος, αναπαριστά και καταδεικνύει τη συμβολική ενέργεια του Χριστού όπου μετά το Μυστικό Δείπνο πλένει τα πόδια των μαθητών του, διδάσκοντάς τους την αγάπη και την ταπεινότητα. 

 

Μετά το τέλος της τελετής στο Καθολικό της Ιεράς Μονής των Βαρσών, Κλήρος και Λαός μυρώθηκαν με το άγιο μύρο και προσκύνησαν τα χαριτόβρυτα λείψανα των αγίων μας Νεομαρτύρων Δημητρίου και Παύλου των Πολιούχων της Τριπόλεως. 

 

+π.Ι.Σ.

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.