Πολιτισμος - Εκδηλωσεις

ΟΛΥΜΠΙΑ: Έναρξη 5ων Παγκόσμιων Αγώνων Αθλητικής Παιδείας

Την Παρασκευή (20/04) η τελετή έναρξης στον αύλειο χώρο του παλιού δημαρχείου Ολυμπίας με την συμμετοχή αποστολών από πολλές χώρες του κόσμου

 

Μετά την ιδιαίτερα επιτυχημένη διοργάνωση των προηγούμενων ετών στην Αθήνα και την Αρχαία Ολυμπία, η Διεθνής Ομοσπονδία Σχολικού Αθλητισμού (International School Sport Federation–I.S.F.) διοργανώνει σε συνεργασία με τον Δήμο Αρχαίας Ολυμπίας και το Νομικό Πρόσωπο Παιδείας και Αθλητισμού του Δήμου, από τις 18-24 Απριλίου 2018 τους «5ους Παγκόσμιους Αγώνες Αθλητικής Παιδείας» (5th I.S.F. World School Sport Educational Games). 

 

Οι "Παγκόσμιοι Αγώνες Αθλητικής Παιδείας" που διοργανώνονται για πέμπτη φορά στην ιστορία του Παγκόσμιου Σχολικού Αθλητισμού έχουν ήδη ανακηρυχτεί από την I.S.F., τον Οκτώβριο του 2015 στη 2η Ετήσια Τακτική Σύνοδο στο Γιοχάνεσμπουργκ, ως η επίσημη παγκόσμια εκπαιδευτική διοργάνωσή της. 

 

Η τελετή έναρξης θα πραγματοποιηθεί στον αύλειο χώρο του παλαιού δημαρχείου Αρχαίας Ολυμπίας σήμερα Παρασκευή 20 Απριλίου στις 8 το βράδυ, οι συμμετέχοντες μαθητές και εκπαιδευτικοί θα συμμετάσχουν σε αθλητικές δράσεις που θα πραγματοποιηθούν στις εγκαταστάσεις της Διεθνούς Ολυμπιακής Ακαδημίας ενώ θα επισκεφτούν το Μουσείο και τον Αρχαιολογικό Χώρο της Ολυμπίας κατά την διάρκεια παραμονής τους στην περιοχή.

 

Η διοργάνωση υλοποιεί με τον καλύτερο τρόπο το κεντρικό σύνθημα της I.S.F. "Education through Sport".

Στους 5ους Παγκόσμιους Αγώνες Αθλητικής Παιδείας συμμετέχουν αποστολές από Αγγλία, Βουλγαρία, Βραζιλία, Γαλλία, Κίνα, Ρωσία, Ιταλία, Σλοβακία, Special Olympics England, Special Olympics Hellas.

 

Η ισότιμη συμμετοχή μαθητών και μαθητριών με αναπηρία στους σχολικούς αγώνες αποτελεί κεντρική στόχευση αφού συμβάλλει στην ένταξη και στην ενσωμάτωσή τους στην κοινωνία και βοηθάει στην άρση των προκαταλήψεων απέναντι στη διαφορετικότητα, χτυπώντας στη ρίζα του τον κοινωνικό αποκλεισμό.

 

Η παγκόσμια κοινότητα του αθλητισμού ΑμεΑ έχει ήδη αποδεχθεί τη στόχευσή αυτή, όπως φαίνεται από τη διάθεση συμμετοχής των ανωτέρω αναφερόμενων αποστολών Special Olympics.

 

Τελετή υποδοχής μαθητών

 

Παρασκευή 20 Απριλίου 2018, ώρα 20.15

Αύλειος χώρος Παλαιού Δημαρχείου

 

Πρόγραμμα Τελετής

 

20.10 - Υποδοχή Προσκεκλημένων

20.15 - Υποδοχή συμμετεχόντων 5ων Παγκόσμιων Σχολικών Αγώνων Αθλητικής Παιδείας 2018. 

- Έναρξη Τελετής

- Είσοδος σημαιών συμμετεχόντων Χωρών 

-Καλωσόρισμα Δημάρχου Αρχαίας Ολυμπίας κ. Ευθύμιου Κοτζά

- Χαιρετισμοί επισήμων

- Ανταλλαγή Δώρων

 

20.30 -Αποχώρηση σημαιών

20.40 - Μουσικοχορευτική εκδήλωση με το παραδοσιακό συγκρότημα «Μωραϊτες».

 

21.30 -Κλείσιμο εκδήλωσης

 

21.32 - Αποχώρηση Επισήμων και Προσκεκλημένων

 

Την εκδήλωση θα συντονίσει ο κ. Νίκος Λώλος

(Δελτίο Τύπου)

 

 

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.