Πολιτισμος - Εκδηλωσεις

Λεβίδι: Εκδήλωση για την 1η μάχη των Ελλήνων κατά Τούρκων (video, photos)

Εκδήλωση για την 1η νικητήρια μάχη των Ελλήνων κατά των Τούρκων που δόθηκε στο Λεβίδι στις 14 Απριλίου 1821, πραγματοποιήθηκε την Κυριακή (29/4).

Με επίσημη Δοξολογία στον Ιερό Ναό Τιμίου Προδρόμου ξεκίνησαν οι εκδηλώσεις της Κυριακής 29 Απριλίου για την 1η νικητήρια μάχη των Ελλήνων κατά των Τούρκων.

Ο Βουλευτής Αρκαδίας Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος, o Αντιπεριφερειάρχης Αρκαδίας Βαγγέλης Γιαννακούρας, όπως και άλλοι εκπρόσωποι τις πολιτικής σκηνής, έδωσαν το παρών στην εκδήλωση.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Αρκαδίας, Βαγγέλης Γιαννακούρας έγραψε χαρακτηριστικά στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης:

"Λαμπρές εκδηλώσεις στο Λεβίδι για την 1η Νικητήρια Μάχη των Ελλήνων κατά των Τούρκων που δόθηκε στις 14 Απριλίου 1821 και ανύψωσε το φρόνημα των Ελλήνων για την συνέχεια του Αγώνα.

Δοξολογία, κατάθεση στεφάνων στην μνήμη του Στριφτόμπολα που έχασε τη ζωή του σε αυτή τη μάχη, παρέλαση, χοροί, απονομές στα παιδιά που πήραν μέρος στους Αγώνες Θυσίας αλλά και αποκαλυπτήρια αναμνηστικής πλάκας για την "Γριά Γιαννού Παπαπαρασκυεά" που φονεύθηκε την ίδια μέρα στον χώρο της Εκκλησίας του Τιμίου Προδρόμου.

Με τις εκδηλώσεις αποτίουμε τον οφειλόμενο φόρο τιμής και μνήμης στους ήρωες του 1821, προβληματιζόμαστε για το σήμερα και παίρνουμε δύναμη και αισιοδοξία για το αύριο.

Αιωνία η Μνήμη στους προγόνους μας ήρωες και χρόνια πολλά!"

Δείτε φωτογραφικό υλικό:

 

Videos

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.