Πολιτισμος - Εκδηλωσεις

Ομιλία για τη Λαϊκή Τέχνη & Χειροτεχνία στο Στάδιο Τεγέας

Την  Τετάρτη (9/5) και ώρα 7:30 μ.μ., στο Πολιτιστικό Κέντρο του Ιδρύματος στο Στάδιο Τεγέας, θα πραγματοποιηθεί ομιλία για τη Λαϊκή Τέχνη και Χειροτεχνία. 

Ο συμβατικός όρος λαϊκή τέχνη, δημιούργημα της νεότερης αστικής κοινωνίας, προκειμένου να αντιδιαστείλει τα προϊόντα της χειροτεχνίας από εκείνα της βιομηχανικής παραγωγής, εξυπηρετεί κυρίως διακοσμητικούς σκοπούς.

Ως χειροτεχνία ορίζεται η διαδικασία παραγωγής προϊόντων από το ανθρώπινο χέρι, με την επιδέξια χρήση εργαλείων, συγκεκριμένων πρώτων υλών, μέσων, διακοσμητικών σχεδίων και τεχνογνωσίας

• Ποια είναι η διαφορά μεταξύ λαϊκής τέχνης και χειροτεχνίας και γιατί υπάρχει σύγχυση μεταξύ των δύο;

• Ποια αντικείμενα προκύπτουν από τον συνδυασμό τους;

• Ποια η εξέλιξη των αντικειμένων που προκύπτουν και πώς μπορούμε να τα αξιοποιήσουμε στην παρούσα ιστορική συγκυρία προς όφελος της εθνικής μας οικονομίας;

Στα ερωτήματα αυτά θα απαντήσει η Δρ. Αικατερίνη Πολυμέρου-Καμηλάκη τ. Διευθύντρια του Κέντρου Ερεύνης της Ελληνικής Λαογραφίας της Ακαδημίας Αθηνών, την Τετάρτη 9 Μαΐου 2018 και ώρα 7.30μμ, στο Πολιτιστικό Κέντρο του Ιδρύματος στο Στάδιο Τεγέας.

 

Η είσοδος είναι ελεύθερη.

 

(Δελτίο Τύπου)

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.