Πολιτισμος - Εκδηλωσεις

Η Τρίπολη... στο Μέγαρο Μουσικής!

O Δήμος Τρίπολης δηλώνει δυναμικό "παρών" και προχωρά σταθερά στην κούρσα των υποψηφιοτήτων για Πολιτιστική Πρωτεύουσα για το 2021.



Ο Δήμος Τρίπολης και η Οργανωτική Επιτροπή της αναδοχής του τίτλου της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης για το έτος 2021, διοργανώνουν σήμερα, Δευτέρα (01/02), στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών (Αίθουσα Δημήτρη Μητρόπουλου), εκδήλωση για την παρουσίαση της Υποψηφιότητας Tripolis-Arcadia 2021.


Την έναρξη θα κηρύξει ο Δήμαρχος Τρίπολης Δημήτρης Παυλής, ως επικεφαλής της Tripolis-Arcadia 2021, ενημερώνοντας για τη σημαντική αυτή προσπάθεια, που στοχεύει στην ιστορικής σημασίας υποδοχή και φιλοξενία του θεσμού στην Τρίπολη, την Πρωτεύουσα της Αρκαδίας, την καρδιά της Πελοποννήσου.

 


Στην Εκδήλωση παρουσιάζεται επίσημα η Υποψηφιότητα και αναδεικνύεται η ιδέα, το όραμα και η ταυτότητα του ελπιδοφόρου αυτού εγχειρήματος. Προσκεκλημένοι είναι εξέχουσες προσωπικότητες των Τεχνών και των Γραμμάτων, εκπρόσωποι της πολιτικής ηγεσίας, μέλη πολιτιστικών, κοινωνικοοικονομικών φορέων και συλλόγων, που θα συμβάλλουν με την παρουσία τους στην ενίσχυση της Tripolis-Arcadia 2021 και στην επίτευξη των στόχων της.


Η εκδήλωση ξεκίνησε στις 7:15 το βράδυ με πλήθος κόσμου να γεμίζει την αίθουσα του Μεγάρου Μουσικής.

 

 

 

 

"Ο Αρκαδισμός ως ιδέα είναι πολιτισμός. Πολιτισμός δεν είναι μονό η καλλιτεχνική κάποιων ελίτ αλλά το πνεύμα της αλληλεγγύης και η αλληλεγγύη, στοιχεία που υπάρχουν στους κατοίκους της Αρκαδίας. Είμαι βέβαιος πως η Τρίπολη μπορεί να εκπέμψει παντού το πνεύμα του ανθρωπισμού" απόσπασμα από τα όσα δήλωσε ο Αρκάς βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργος Παπαηλιού.

 

"Xαρά συγκίνηση και περηφάνεια μας πλημμυρίζουν όλους μας αυτή τη στιγμή. Ο ασήμαντος οικισμός που μέσα σε μια γενική ερημιά έκανε την εμφάνιση του το 1967 με την ονομασία Τριπολιτσά έμελλε να γίνει η κοιτίδα της ελευθερίας. Εγώ γεννήθηκα και μεγάλωσα στην Τρίπολη και τώρα οι πολίτες της με έχουν τιμήσει κάνοντάς με βουλευτή. Η Αρκαδία δια μέσου της Τρίπολης διεκδικεί να γίνει η πολιτιστική πρωτεύουσα της Ευρώπης και όλοι μας ψηφίζουμε ΝΑΙ" δήλωσε μεταξύ άλλων ο Βουλευτής της Αρκαδίας της ΝΔ Κώστς Βλάσης.

 

"Ο τόπος μας και η καρδιά του που είναι η Τρίπολη μας ενώνει όλους. Πάντοτε όλοι μιλάμε δυνατά και καθαρά στην Αρκαδία. Η Τρίπολη θα πάει να ζητήσει να γίνει ο μεγάλος διαβάτης για όλους εμάς και να μιλήσει στην Ευρώπη για την αλληλεγγύη" τόνισε στον λόγο του ο Βουλευτής Αρκαδίας της Δημοκρατικής Συμπαράταξης.

 

"Είμαστε εδώ όλοι ενωμένοι για έναν σκοπό. Να βοηθήσουμε να ακουστεί η Τρίπολη και η Αρκαδία σε όλο τον κόσμο. Ο Αρκαδισμός, οι μεγάλες προσωπικότητες και τα 200 χρόνια από την απελευθέρωση του έθνους -στην οποία συνέβαλε η Τρίπολη και η Αρκαδία - που συμπληρώνονται το 2021 θα μας φέρουν στην πρώτη θέση" ανέφερε ο Αντιπεριφερειάρχης Ευάγγελος Γιαννακούρας κατά την ομιλία του.

 

"Η Τρίπολη είναι μια περιοχή με μυθολογικό και ιστορικό πλούτο που φημίζεται και για το φυσικό τοπίο της. H Τρίπολη και η Αρκαδία ταυτίζονται στην συνείδηση πολλών με την απελευθέρωση του έθνους" δήλωσε ο Δήμαρχος Τρίπολης Δημήτρης Παυλής, ενώ συνέχισε: "Η πόλη έχει εισέλθει στον 21ο αιώνα με σθένος και δυναμισμό. Ο φάκελος της υποψηφιότητας που έχει κατατεθεί είναι αποτέλεσμα διαβούλευσης μεγάλων προσωπικοτήτων και πολιτών. Η Τρίπολη είναι εκείνη η ελληνική υποψηφιότητα που μπορεί να αναπτύξει έναν πολιτιστικό διάλογο με διεθνή απήχηση".

 

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.