Πολιτισμος - Εκδηλωσεις

Νηπιαγωγεία: Καμία έλλειψη στην Αρκαδία (video, photos)

Επιμορφωτική ημερίδα για τις νηπιαγωγούς πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη (3/5), στην αίθουσα εκδηλώσεων του 6ου Δημοτικού Σχολείου και του 11ου Νηπιαγωγείου Τρίπολης. 

Η ημερίδα της 7ης Εκπαιδευτικής Περιφέρειας Προσχολικής Αγωγής Ν. Αρκαδίας, είχε θέμα τις "Διδακτικές προσεγγίσεις, πρακτικές και βιωματικά εργαστήρια, μέσα από την Παιδαγωγική Freinet".

Βασικοί εισηγητές της εκδήλωσης ήταν οι εξής: Olivier Francomme, Καθηγητής του Πανεπιστημίου Picardie Jules Verne - Amiens, France και Δέσποινα Καρακατσάνη, Καθηγήτρια του Τμήματος Κοινωνικής και Εκπαιδευτικής Πολιτικής του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου.

H Σχολική Σύμβουλος της 7ης Εκπαιδευτικής Περιφέρειας Προσχολικής Αγωγής Ν. Αρκαδίας και μέλος της Συντονιστικής Επιτροπής του Δικτύου Νικολούδη Τριανταφυλλιά δήλωσε πως η Περιφέρεια Αρκαδίας δεν παρουσιάζει κτιριακά προβλήματα, ούτε υπάρχει έλλειψη εκπαιδευτικών.

O Olivier Francomme, μεταξύ άλλων, δήλωσε πως χρησιμοποιεί την Παιδαγωγική Freinet από την αρχή της καριέρας του. "Η συγκεκριμένη μέθοδος εστιάζει στο υποκείμενο και όχι στο αντικείμενο, δηλαδή στο παιδί. Η Παιδαγωγική Freinet μπορεί να εφαρμοστεί παντού". 

 

Videos

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.