Πολιτισμος - Εκδηλωσεις

Eκδήλωση υψηλού πολιτιστικού επιπέδου στην Τρίπολη (photos)

Επίσημη "πρεμιέρα" για το παράρτημα Αρκαδίας του Ελληνικού Ινστιτούτου Πολιτιστικής Διπλωματίας, το Σάββατο, 2 Ιουνίου 2018, στο Πνευματικό Κέντρο Τρίπολης.

 

Με μια εκδήλωση  υψηλής πολιτιστικής σημασίας , που τελέστηκε  υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Πελοποννήσου,  ξεκίνησε επίσημα και στην Αρκαδία η λειτουργία και δραστηριότητα του Ινστιτούτου Πολιτιστικής Διπλωματίας.

 

Όπως επεσήμαναν οι επιστημονικοί συνεργάτες του Ινστιτούτου και, κυρίως, ο ιδρυτής και Πρόεδρός του, κ. Καψάσκης, η πολιτιστική διπλωματία, ειδικά για μια χώρα όπως η Ελλάδα με τεράστια ιστορία και χιλιετίες πολιτισμού, αποτελεί το βασικότερο ίσως μοχλό ανάπτυξης και περαιτέρω ανάδειξης της Ελλάδας ανά την υφήλιο. 

 

Επιπρόσθετα, ο πρόεδρος του νεοσύστατου φορέα, αλλά και η Διευθύντρια του παραρτήματος Αρκαδίας, κ. Πλατανίτη,  ανέλυσαν τους στόχους και τις επιδιώξεις του Ινστιτούτου, τους άξονες που θα κινηθεί και την πολιτιστική διπλωματία που θα αναπτύξει το Ε.Ι.Δ.Π.

 

Θα πρέπει να επισημάνουμε πως το Ελληνικό Ινστιτούτο Πολιτιστικής Διπλωματίας (Ε.Ι.Π.Δ) είναι μια ελληνική επιστημονική αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία, η οποία ιδρύθηκε στην Αθήνα την 25η Μαρτίου 2017 και αποτελεί τον πρώτο και μοναδικό φορέα Πολιτιστικής Διπλωματίας στην Ελλάδα.

 

Η δράση του ινστιτούτου αναπτύσσεται σε συνεργασία με ιδιωτικούς και δημόσιους κυβερνητικούς φορείς, ακαδημαϊκά ιδρύματα και επιστημονικά ινστιτούτα στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

 

Διαθέτει παραρτήματα σε διαφορετικές πόλεις της Ελλάδας και του εξωτερικού που αναπτύσσουν αυτόνομες και ποικίλες πολιτιστικές δραστηριότητες, με γνώμονα όμως τις γενικότερες ανάγκες και κατευθύνσεις του Ινστιτούτου, όπως αυτές προκύπτουν απ’ την κεντρική διοίκηση του οργανισμού στην Αθήνα.

 

Στην εκδήλωση της 2ας Ιουνίου στην Τρίπολη, μίλησαν εκπρόσωποι της πολιτικής και πολιτιστικής ζωής της Αρκαδίας, όπως οι κ. Πέτρος Τατούλης, Ευάγγελος Γιαννακούρας και Γιώργος Παπαηλιού, ο διάσημος Αρκάς καλλιτέχνης Νίκος Φλώρος και η κυρία Άννα Καραπαναγιώτου, προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Αρκαδίας.

 

Αξίζει να τονίσουμε την παρουσία και συμμετοχή στην εκδήλωση της Προέδρου της Ευρωπαϊκής Ένωσης Γυναικών, κ. Αφροδίτης Μπλέτα, όπως και της Αντιπροέδρου του ιδίου φορέα, κ. Εύης Τατούλη.

 

Οι πολίτες που παραβρέθηκαν στην εκδήλωση, είχαν την ευκαιρία, εκτός των εισηγήσεων, να παρακολουθήσουν και καλλιτεχνικό δρώμενο στο οποίο συμμετείχαν η Χορωδία "Ορφέας" της Τρίπολης, υπό τη διεύθυνση της μαέστρου κ. Χριστίνας Αθανασοπούλου και οι μουσικοί κ. Γιώργος Κότσικας και Κωνσταντίνος Μπουλούγαρης. 

 

Τέλος, θα πρέπει να αναφέρουμε πως η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα "Δημήτρης Μητρόπουλος", η οποία φιλοξενεί-μέχρι και την Κυριακή 3 Ιουνίου 2018- την έκθεση "Ιερόν Μανδήλιον" που έχει επιμεληθεί ο διάσημος Αρκάς καλλιτέχνης, Δημήτρης Ταλαγάνης.

 

 

 

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.