Πολιτισμος - Εκδηλωσεις

Κατάμεστο το θέατρο στην παράσταση "Του Κουτρούλη ο γάμος" (video, photos)

Κατάμεστο το Μαλλιαροπούλειο θέατρο το βράδυ της Τετάρτης (13/6), για να παρακολουθήσει ο κόσμος την παράσταση "Του Κουτρούλη ο γάμος".

Τον καλύτερό τους εαυτό έδωσαν τα παιδιά του Εργαστηρίου Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης (Ε.Ε.Ε.Ε.Κ) Μαντινείας και ανταμείφθηκαν φυσικά, με το πιο δυνατό χειροκρότημα!

Στο θέατρο έδωσαν το παρόν και άτομα της πολιτικής σκηνής, όπως οι Αντιδήμαρχοι του Δήμου Τρίπολης Σπύρος Βρέντας, Σωτήρης Παπαδημητρίου, ο Περιφερειακός Σύμβουλος Γιάννης Κατσίρης και ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας Γιάννης Σμυρνιώτης.

Το έργο "Του Κουτρούλη ο γάμος", ήταν μία διασκεύη του Αλέξανδρου Ρίζου Ραγκαβή. 

Ο Αλέξανδρος Ρίζος Ραγκαβής γράφει τον Κουτρούλη το 1845, αλλά ο θεατής του 21ου αιώνα δεν θα δυσκολευτεί να πειστεί ότι το έργο γράφτηκε σήμερα. Η πολιτική αυτή σάτιρα εκθέτει όλα τα κακώς κείμενα της ελληνικής πραγματικότητας, που συνοδεύουν τη νοοτροπία και το κράτος μας από την ίδρυσή του μέχρι σήμερα. 

Αναξιοκρατία, ξενομανία, μιμητισμός, διαπλοκή, διαφθορά και εξαγορά συνειδήσεων, είναι μερικά μόνο από τα θέματα που θίγονται στην κωμωδία του Ραγκαβή, η διαχρονικότητα της οποίας προσδίδει πια και έναν τραγικό τόνο σε μια πραγματικότητα που δεν έχει εν πολλοίς αλλάξει μέχρι σήμερα...

Videos

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.