Πολιτισμος - Εκδηλωσεις

Ξεκίνησε το έργο EXTRA-SMEs

Ξεκίνησε το έργο EXTRA-SMEs, εναρκτήρια συνεδρίαση της Ομάδας Διοίκησης του έργου.

Την Τρίτη και Τετάρτη 10-11 Ιουλίου 2018, στην Αίθουσα Συνεδριάσεων του Kεντρικού κτιρίου (Διοικητήριο) της Περιφέρειας Πελοποννήσου έγινε η εναρκτήρια συνεδρίαση της κοινοπραξίας του Ευρωπαϊκού έργου "EXTRA-SMEs – Improving policies to boost SME competitiveness and extraversion in EU coastal and rural areas where aquaculture is a driver of the regional economy", με επικεφαλής εταίρο την Περιφέρεια Πελοποννήσου. Το έργο συγχρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα Διαπεριφερειακής Συνεργασίας Interreg-Europe, και έχει πενταετή διάρκεια (2018-2023).

Κατά την διάρκεια της συνάντησης έγινε η παρουσίαση και γνωριμία των εταίρων και συζητήθηκε αναλυτικά ο τρόπος υλοποίησης του έργου. Στο έργο EXTRA-SMEs συμμετέχουν άλλοι 8 οργανισμοί από διαφορετικά κράτη της Ευρώπης:

 Περιφέρεια της Λιγκούρια - Ιταλία 

 Βόρειο Εμπορικό Επιμελητήριο στο Szczecin - Πολωνία

 Οργανισμός Περιφερειακής Ανάπτυξης Βουκουρεστίου-Ilfov - Ρουμανία

 Πανεπιστήμιο Εφαρμοσμένων Επιστημών της Λαπωνίας – Φινλανδία

 Πανεπιστήμιο Πατρών - Ελλάδα

 Eπιτροπή για την Ανάπτυξη της Δ. Ιρλανδίας - Ιρλανδία

 Συνεργατικός σχηματισμός για τις Θαλάσσιες Τεχνολογίες της Λιγκούρια – Ιταλία

 Εθνική Υπηρεσία Περιφερειακής Ανάπτυξης - Λιθουανία

Το έργο EXTRA-SMEs στοχεύει στην ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας και της εξωστρέφειας των μικρομεσαίων επιχειρήσεων (ΜΜΕ) που δραστηριοποιούνται στον ευρύτερο κλάδο της υδατοκαλλιέργειας στις χώρες της κοινοπραξίας. Συγκεκριμένα, το έργο θα βελτιώσει την εφαρμογή των εργαλείων πολιτικής για τις συμμετέχουσες περιφέρειες, προωθώντας: 

 Απλούστερες και βελτιωμένες διοικητικές διαδικασίες και λύσεις. 

 Μέτρα και βελτιώσεις υπέρ της εξωστρέφειας, διεθνοποίησης και ανταγωνιστικότητας των ΜΜΕ  

 Διαδικασίες που οδηγούν σε καινοτόμα προϊόντα προστιθέμενης αξίας

 Αναβάθμιση των δεξιοτήτων του έμψυχου δυναμικού

 Επίλυση τυχόν αντικρουόμενων συμφερόντων των ενδιαφερομένων ομάδων

Στην εναρκτήρια συνάντηση, χαιρετισμό απηύθυνε, εκ μέρους της Περιφέρειας Πελοποννήσου, η Αντιπεριφερειάρχης Ανάπτυξης-Υποδομών-Δικτύων-Περιβάλλοντος κα Νικολάκου Ντίνα. Η κα Νικολάκου στον χαιρετισμό της αναφέρθηκε στην καινοτομία που χαρακτηρίζει την Περιφέρεια Πελοποννήσου και τον υψηλό βαθμό προώθησης της καινοτόμου επιχειρηματικότητας στις Μικρές και Μεσαίες Επιχειρήσεις, καθώς επίσης και στην ευκαιρία που της δίνεται να ηγηθεί ενός σπουδαίου έργου από το οποίο αναμένονται σημαντικά αποτελέσματα.

 

(Δελτίο Τύπου)

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.