Πολιτισμος - Εκδηλωσεις

Εκθεση ζωγραφικής της Κατερίνας Παπαναστασίου

Στο έργο της αναδύονται από το υποσυνείδητο, μνήμες μορφοποιημένες σε εικαστική δημιουργία...

Την Κυριακή 22 Ιουλίου 2018 και ώρα 19:30 εγκαινιάζεται  στο "Μαλλιαροπούλειο Θέατρο" της Τρίπολης, η ατομική έκθεση ζωγραφικής της Κατερίνας Παπαναστασίου, με τίτλο "ωραίο... το άγνωστο" που περιλαμβάνει 19 έργα. Η έκθεση θα διαρκέσει από 22 Ιουλίου έως 5 Αυγούστου 2018 και θα είναι ανοιχτή καθημερινά από 10:00-14:00 και 18:00-21:00.

Μια νέα καλλιτέχνιδα που ξάφνιασε ευχάριστα στην πρώτη της έκθεση, το κοινό της Λακωνίας, μεταφέρει την έκθεση της την Τρίπολη για να την παρουσιάσει, εμπνευσμένη  όπως λέει η ίδια από το άγνωστο, μέσα στο οποίο αποφασίζει να ταξιδέψει και να μας ταξιδέψει με τον δικό της τρόπο.

Στο έργο της αναδύονται από το υποσυνείδητο, μνήμες μορφοποιημένες σε εικαστική δημιουργία.

Ολόκληρη η συλλογή είναι η τέχνη που μορφοποιεί και ζωντανεύει πράγματα που το μάτι προσπερνά. Αυτή η διάσταση είναι η πραγματικότητα του ψυχισμού της καλλιτέχνιδας, περασμένη μέσα από το φίλτρο της όρασης και της ενόρασης …. Με μια επόμενη, πιο προσεκτική εσωτερική ανάγνωση, διαπιστώνεται ότι μεταξύ καλλιτέχνιδας και θέματος ενυπάρχει μια αέναη "συνομιλία", μέσω της οποίας κάθε αντικείμενο μετασχηματίζεται τρισδιάστατα, αποδίδοντας όλες τις πτυχές και τις οπτικές γωνίες.

Η απεικόνιση ξεπερνά ακόμα και την υψηλότερη φωτογραφική ανάλυση. Δουλεύει με δυο εστίες φωτός που η μια εισχωρεί στην άλλη. Το άσπρο-μαύρο ενώνονται σε μια απέραντη "ασπρόμαυρη αρμονία", όπου οι μνήμες και το όραμα παρεμβάλλονται ανάμεσα στο θεατή και στα έργα.

(Δελτίο Τύπου)

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.